ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση του νερού - Αντικοινωνική η πολιτική Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση του νερού - Αντικοινωνική η πολιτική Μητσοτάκη
«Τα στελέχη της ΝΔ αποκαλύπτουν τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους και το προετοιμασμένο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ
Για μεθοδευμένες κινήσεις και δηλώσεις της ΝΔ με σκοπό την ιδιωτικοποίηση του νερού, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τα σχέδιά του.
Αφορμή για τη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε η τοποθέτηση της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη σε τηλεοπτικό σταθμό περί εισόδου ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση του δικτύου των υδάτων, ξεκινώντας από την ΕΥΑΘ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, που χαρακτηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη αντικοινωνική, τονίζει ότι, τα δημόσια αγαθά δεν μπορούν  να μετατραπούν σε πεδίο ιδιωτικής εκμετάλλευσης.  
«Μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, για την ‘’απαράδεκτα’’ χαμηλή τιμή του νερού, ήρθε κι η δήλωση της ευρωβουλευτή του κόμματος, Μ. Σπυράκη, για να συμπληρώσει το πάζλ της αντικοινωνικής πολιτικής του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη για το νερό», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν γνωρίζει  η κ. Σπυράκη άραγε η ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος την παταγώδη αποτυχία της ιδιωτικοποίησης των υδάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου δοκιμάστηκε και την σημαντική επιβάρυνση που έφερε για νοικοκυριά και επιχειρήσεις;» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.  
«Τα στελέχη της ΝΔ αποκαλύπτουν τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους και το προετοιμασμένο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του νερού.
Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει, στο πλαίσιο και της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησής του για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την ΕΥΑΘ πλήρως απαξιωμένη, με ελλιπή στελέχωση και προετοιμασμένη για ξεπούλημα.
Παρόλα αυτά, προχωρήσαμε σε προγραμματισμό στρατηγικών υποδομών και παρεμβάσεων για την ασφάλεια της ύδρευσης.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Τα δημόσια αγαθά δεν μπορούν να μετατραπούν σε πεδίο ιδιωτικής εκμετάλλευσης και κερδοφορίας που θα πληρώσει το κοινωνικό σύνολο», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS