Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blackstone: Ακόμη και μια μικρή εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας θα ήταν καλή για τις αγορές

Blackstone: Ακόμη και μια μικρή εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας θα ήταν καλή για τις αγορές
Αυτό θα στείλει το μήνυμα ότι και οι δύο χώρες είναι πρόθυμες να συνομιλήσουν κάτι που θα βοηθούσε την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
«Με την επιχειρηματική εμπιστοσύνη να έχει πληγεί σοβαρά από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ακόμη και μια μικρή συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών είναι ικανή να βελτιώσει την εικόνα της αγοράς» δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Blackstone, Tony James.
Όπως διευκρίνισε, ο James μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να περιλαμβάνει συμφωνίες για «εύκολα προϊόντα» όπως τα γεωργικά προϊόντα που αγοράζει η Κίνα από τις ΗΠΑ, αλλά αρνείται να συμφωνήσει σε πιο «σκληρά» ζητήματα όπως τα θέματα προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.
«Δεν θα ήθελα να υποτιμήσω τη σημασία του αυτών των συμφωνιών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Blackstone στη σύνοδο κορυφής της Σιγκαπούρης.
«Ακόμα και μια μικρή συμφωνία θα στείλει το μήνυμα ότι και οι δύο χώρες είναι πρόθυμες να συνομιλήσουν, κάτι που θα βοηθούσε την επιχειρηματική εμπιστοσύνη» τόνισε.
Αν και δηλώνει λιγότερο αισιόδοξος για την λήξη του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας απ ότι ήταν πέρυσι, ο James υπογραμμίζει πως υπάρχει ακόμη χρόνος και πιθανότητα να λυθούν οι διαφορές , προσθέτοντας ότι τα συμφέροντα των δύο χωρών και των ηγετών τους - τόσο για οικονομικούς όσο και για πολιτικούς λόγους - είναι να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία».
Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναφέρεται συχνά ως ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι γεωπολιτικές εντάσεις κλιμακώθηκαν μετά την επίθεση που δέχθηκαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, η οποίες αφορούν περίπου το 50% της παραγωγής πετρελαίου του βασιλείου και περισσότερο από το 5% της παγκόσμιας ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου.
Οι επιθέσεις - τις οποίες η Ουάσιγκτον και το Ριάντ κατηγόρησαν για το Ιράν - έστειλαν τις τιμές του πετρελαίου.
Η Σαουδική Αραβία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου παγκοσμίως.
Όπως σχολιάζει ο αντιπρόεδρος της Blackstone, «οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που επηρεάζουν τις παγκόσμιες αγορές έχουν σχεδόν αγνοηθεί. Κι αυτό γιατί τα ασφάλιστρα κινδύνου δεν αλλάζουν τόσο πολύ. Ανησυχώ ωστόσο γι 'αυτό επειδή δεν έχει αξιολογηθεί επαρκώς το μέγεθος του πανικού που θα μπορούσε να προκαλέσει στις αγορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης