ΟΗΕ: Ηλιακό πάρκο με 193 ηλιακά πάνελ δημιουργήθηκε στην οροφή της έδρας στη Νέα Υόρκη - Ένα για κάθε κράτος μέλος

ΟΗΕ: Ηλιακό πάρκο με 193 ηλιακά πάνελ δημιουργήθηκε στην οροφή της έδρας στη Νέα Υόρκη  - Ένα για κάθε κράτος μέλος
Η επένδυση κόστισε ένα εκατομμύριο δολάρια και στόχος της Ινδίας είναι να τιμήσει τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Mahatma Gandi, που συμπληρώνονται στις 2 Οκτωβρίου
Μήνυμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος στέλνει ο ΟΗΕ ο οποίος τοποθέτησε 193 ηλιακά πάνελ στην οροφή της έδρας του, στο ανατολικό Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ένα για κάθε χώρα μέλος του ΟΗΕ.
Είχε προηγηθεί η απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης στις εγκαταστάσεις του σε μια προσπάθεια να εντείνει τις προσπάθειες για την κλιματική αλλαγή.
Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 24/9, από τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narenta Monti, χώρα που δώρισε τα ηλιακά πάνελ. Η εγκατάσταση έγινε πριν από τη φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την ερχόμενη εβδομάδα, στην οποία η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα είναι το κυρίαρχο θέμα.
Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η σύνοδος κορυφής των ηγετών, κατά την οποία οι χώρες αναμένεται να ανακοινώσουν νέες δεσμεύσεις για αυτό το ζήτημα.
Το «ηλιακό πάρκο Gandiι» εγκαταστάθηκε στον 5ο όροφο του κτιρίου του ΟΗΕ, όμως δεν θα παράγει επαρκή ενέργεια για να καλύπτει όλες τις ενεργειακές ανάγκες του τεράστιου συγκροτήματος.
Τα πάνελ θα παράγουν 86.000 κιλοβατόρες ανά έτος, ενώ η μείωση της έκλυσης των αερίων του θερμοκηπίου που θα προσφέρουν θα ισοδυναμεί με τη φύτευση 1.008 δέντρων σε διάστημα 10 ετών, σύμφωνα με Ινδούς διπλωμάτες.
Η επένδυση κόστισε ένα εκατομμύριο δολάρια και στόχος της Ινδίας είναι να τιμήσει τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Mahatma Gandi, που συμπληρώνονται στις 2 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS