Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Δεν υπάρχει τομέας, που ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει στρώσει το έδαφος για τα αντιδραστικά μέτρα της ΝΔ

Κουτσούμπας: Δεν  υπάρχει τομέας, που ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει στρώσει το έδαφος για τα αντιδραστικά μέτρα της  ΝΔ
«Το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο» τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ
Δύο μήνες μετά τις εκλογές η ΝΔ «μπήκε με φόρα αποφασισμένη να τελειώνει με τις αντιλαϊκές εκκρεμότητες που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το Σάββατο (21/9/2019) στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο κατάμεστο από χιλιάδες κόσμου Πάρκο Τρίτση.
«Το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο, συνεχίζει να γεμίζει, να φορτώνει νέα βάρη στο λαό γιατί αυτό απαιτούν τα ‘’ιερά κέρδη’’ των μεγαλοεπιχειρηματιών, η ένταση της εκμετάλλευσης, το άνοιγμα των νέων πεδίων για ‘’επενδύσεις’’», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.
«Από το λεγόμενο "επιτελικό κράτος", ένα κράτος δηλαδή στην υπηρεσία της εκμεταλλευτικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, μέχρι το νέο αναπτυξιακό νόμο που καταργεί τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, και χαρίζει νέα προκλητικά προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, η ΝΔ παραδίδει μαθήματα ταξικής πολιτικής» τόνισε.
Επισήμανε ότι «τα νέα σχέδια καταστολής του εργατικού και λαϊκού κινήματος που επεξεργάζεται, με τις εξαγγελίες για ωμή παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στα σωματεία ομολογούν ότι η εχθρική για το λαό πολιτική πάει χέρι χέρι με την καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία, για να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης».
Ο Δ. Κουτσούμπας είπε, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα ότι «δεν υπάρχει τομέας, που ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει στρώσει το έδαφος στη κυβέρνηση της ΝΔ για να ξεδιπλώσει την αντιδραστική της πολιτική».
Όπως επισήμανε στη συνέχεια «η ‘’ανάπτυξη για όλους’’ που λέει ο ένας, είναι εξίσου κάλπικη με τη ‘’δίκαιη ανάπτυξη’’ που επικαλείται ο άλλος. Και οι δύο είναι γνήσιοι θιασώτες της βάρβαρης καπιταλιστικής ανάπτυξης που στηρίζεται πάνω στην εκμετάλλευση, τη διαρκή εποπτεία, τη δημιουργία των όρων μιας νέας κρίσης».
Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική είπε ότι «με μια φωνή κόμματα και επιτελεία του συστήματος μιλούν για τον αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας μας στην περιοχή, για την Ελλάδα που είναι δήθεν νησίδα σταθερότητας και ασφάλειας, για να κρύψουν ότι στην ουσία, ακόμα πιο βαθιά και πολυπλόκαμα, έχει μπλέξει η χώρα μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ».
Αναφέρθηκε επίσης στην 45χρονη πορεία του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή,  και την προετοιμασία του που γίνεται υπόθεση χιλιάδων νέων και στα γερά του θεμέλια καθώς «πατά γερά στην επαναστατική ιδεολογία του ΚΚΕ, στην ανατρεπτική πολιτική μας πρόταση και στο μαχητικό κάλεσμα της ΚΝΕ για όσα δικαιούται η νέα γενιά και της κλέβουν».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης