Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση των «αντικειμενικών» Ακριβοπούλου και Καψώχα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Επίθεση των «αντικειμενικών» Ακριβοπούλου και Καψώχα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο
Για… εύνοια των «κακών» ιδιωτικών ΜΜΕ κατηγορούν οι δύο δημοσιογράφοι των πρώην υπουργό Οικονομικών
Στα χαρακώματα ενάντια στον Ευκλείδη Τσακαλώτο βρέθηκαν οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Ακριβοπούλου και Σωτήρης Καψώχας, οι οποίοι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσαν εκπομπή στην κρατική τηλεόραση, η οποία δεν θα μπορούσε, με κάθε μέτρο σύγκρισης και εξέτασης, να χαρακτηρισθεί ως … «αντικειμενική».
Αφορμή για την επίθεση των δύο δημοσιογράφων ήταν δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών σε συνέντευξή του στο TVXS ότι «το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Άρη Προτοσάλτε. Θέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά».
Παράλληλα ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι θα πρέπει να ξεχωρίζει η είδηση από την άποψη και να ξέρουν όλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ότι στη δική τους τηλεόραση, στη δημόσια τηλεόραση, θα μάθεις την είδηση, ασχέτως αν θα μάθεις μετά το σχόλιο».
Αναφέρθηκε δε στα λάθη που έγιναν κάνοντας μια αυτοκριτική και τονίζοντας: «δεν το πήραμε σοβαρά».
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε κανέναν δημοσιογράφο η κυρία Ακριβοπούλου και ο κύριος Καψώχας το πήραν προσωπικά και αποφάσισαν όχι μόνο να του «απαντήσουν» αλλά φρόντισαν να του… ασκήσουν και κριτική για την οικονομική του πολιτική.
Φυσικά η κριτική των δύο δημοσιογράφων ασκείται κατόπιν εορτής, με δεδομένο ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν ασκεί πλέον καθήκοντα ως υπουργός Οικονομικών, ενώ δεν διστάζουν να υποστηρίζουν ότι ο κ. Τσακαλώτος ήταν «ευνοούμενος» των ΜΜΕ που ασκούσαν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες για τις σχέσεις του μαζί του.

Ακριβοπούλου: Μιλά ένας υπουργός που έχαιρε ανεξήγητης ασυλίας από τα ΜΜΕ

Στην ανακοίνωσή της η κυρία Ακριβοπούλου αναφέρει ότι «Ε όχι και αυτοκριτική παιδιά!
Αυτοκριτική θα ήταν να εξηγήσει γιατί ήταν από τους ελάχιστους υπουργούς που έχαιρε μιας… ανεξήγητης ασυλίας από το σύνολο των ΜΜΕ, την ‘ίδια ώρα που λυσσομανούσαν συντεταγμένα εναντίον συγκεκριμένων υπουργών.
Πρόκειται λοιπόν για απροκάλυπτη και χολερική κριτική στο γεγονός ότι η «συριζαϊκή» ΕΡΤ είχε το… θράσος να έχει μία και μοναδική εκπομπή με αριστερούς δημοσιογράφους, που εκφράζουμε τις ίδιες προσωπικές- και όχι εντεταλμένες- απόψεις καμιά τριανταριά χρόνια τώρα, σε όποια ΜΜΕ και αν βρεθήκαμε.
 Αν του χαλάσαμε το όραμα πρόβλημα του.
Αυτά προς το παρόν…»

Καψώχας: Ο Τσακαλώτος κρίνει τους άλλους και όχι τον ευατό του

Από την άλλη, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Λυπάμαι που θα δυσαρεστήσω πολλούς φίλους, αλλά μερικά πράγματα πρέπει να ακούγονται γιατί υπερτιμώνται άνθρωποι και εκλαμβάνεται ως αδυναμία ή ενοχή η ευγένεια και το ευπρεπές της κριτικής.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -δίκην αυτοκριτικής για τους άλλους όχι για τον εαυτό του- κατάλαβε επιτέλους ότι οι εκλογές χάθηκαν λόγω της Συριζαϊκής ΕΡΤ και των αριστερών δημοσιογράφων που έκαναν κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά παρεμπιπτόντως και στον ίδιο για τον τρόπο με τον οποίο έκανε την διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Αφού δεν άρεσε στον ευφυή Ευκλείδη η Συριζαϊκή ΕΡΤ, ας πάει στην ΕΡΤ του υπερκομματικού Ζούλα και όλων αυτών που χρόνια έστηναν τρόπαια στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Ας επιλέξει ο Ευκλείδης την υποκριτική και βολική αστική ευγένεια από τη δημοσιογραφία των ρήξεων και της κριτικής.
Και επιτέλους, ας μας ενημερώσει όλους εμάς -μπας και το μάθουμε – πως αντιλαμβάνεται ο Ευκλείδης τη δική του Αριστερά που θα είναι αρεστή και στους δεξιούς και πόσο ισχυρή αριστεροσύνη είχε μέσα της η δική του διαπραγμάτευση με τους δανειστές».
Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι τόσο η κυρία Ακριβοπούλου όσο και ο κύριος Καψώχας εκτός του ότι σίγουρα δεν είναι… μέλη των 53+ του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αυτοανακηρυχθεί ως «έντιμοι, αποτελεσματικοί και κυρίως αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι.
Πάντως δεν φαίνεται να είχαν την ίδια άποψη και οι πολίτες, καθώς εξαιρετικά σπάνια η εκπομπή στην οποία συμμετείχαν είχε έστω και ελάχιστα αξιοπρεπή τηλεθέαση…

Σοφία Ζαφείρη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης