Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trader της Mitsubishi έχασε σχεδόν 320 εκατ. από επικίνδυνα στοιχήματα στο πετρέλαιο

tags :
Trader της Mitsubishi έχασε σχεδόν 320 εκατ. από επικίνδυνα στοιχήματα στο πετρέλαιο
Η υπόθεση αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την διαρκή απειλή που οι traders θέτουν σε κίνδυνο μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
Σχεδόν 320 εκατ. δολάρια έχασε ένας trader στην Mitsubishi της Σιγκαπούρης, μέσω αποτυχημένων στοιχημάτων στην τιμή του πετρελαίου.
Η υπόθεση έγινε γνωστή προ λίγων ωρών, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρομοιάζουν τη συμπεριφορά του trader με το σκάνδαλο στην Barings Bank.
Η μεγαλύτερη επενδυτική της Ιαπωνίας ανέφερε ότι ένας από τους υπαλλήλους της είχε λάβει μη εξουσιοδοτημένες θέσεις σε παράγωγα από τον Ιανουάριο και υπέστη τεράστιες απώλειες όταν η τιμή του πετρελαίου έπεσε το καλοκαίρι.
Συνεπεία αυτού η Mitsubishi έκλεισε όλες τις θέσεις του εμπόρου στα μέσα Αυγούστου, όταν το πετρέλαιο Brent ήταν χαμηλότερα από τα 60 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας την αύξηση των τιμών τον Σεπτέμβριο, πριν συμβεί το χτύπημα στη Σαουδική Αραβία.
Η υπόθεση αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την διαρκή απειλή που οι traders θέτουν σε κίνδυνο μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με τον μέχρι τώρα ανώνυμο υπάλληλο της Mitsubishi να κατατάσσεται στη λίστα που περιλαμβάνει τον Jérôme Kerviel στη Société Générale κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και τον Nick Leeson στο Barings στη δεκαετία του 1990.
Η Mitsubishi κέρδισε πάνω από 5 δισ. δολάρια πέρυσι από τις εκτεταμένες δραστηριότητές της, οι οποίες περιλαμβάνουν μεγάλες συμμετοχές σε ανθρακωρυχεία και πετρελαιοφόρα, οπότε η απώλεια φέτος είναι περισσότερο πλήγμα αξιοπιστίας παρά σταθερότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης