Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρασκηνιακές διεργασίες για το κατηγορητήριο της Novartis - Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Παρασκηνιακές διεργασίες για το κατηγορητήριο της Novartis - Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στο «γαλάζιο» κατηγορητήριο περικλείονται δύο σενάρια τα οποία είναι υπό επεξεργασία
«Πυρετός» επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό ενόψει της σύνταξης του κατηγορητηρίου με το οποίο θα παραπεμφθεί σε Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Άλλωστε, μέσω αυτού θα φανεί και αν θα είναι τελικά η Βουλή αυτή η οποία θα φέρει εις πέρας τη διερεύνηση της υπόθεσης ή αν αυτή θα επιστρέψει στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Σε αυτό το σκηνικό, είναι πολύ έντονες οι διεργασίες που γίνονται στο παρασκήνιο και δη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ καθώς αυτή την ώρα, προσπαθούν να ετοιμάσουν με ποια κατηγορία ο κ. Παπαγγελόπουλος θα πάει στην Προκαταρκτική Επιτροπή.
Επιπροσθέτως, μείζων θέμα θεωρείται, όχι μόνο η κατηγορία αλλά και ο τρόπος που θα στοιχειοθετηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στο «γαλάζιο» κατηγορητήριο περικλείονται δύο σενάρια τα οποία είναι υπό επεξεργασία.  
Το ένα κάνει λόγο για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας το οποίο είναι ένα πολύ βαρύ αδίκημα και είναι και το πλέον πιθανό σενάριο.
Πολύ λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει η ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και σε αυτή την περίπτωση θα «πέσει και στα μαλακά» ο κ. Παπαγγελόπουλος.
Πάντως το σημείο που διχάζει, καθώς φαίνεται, την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι αν αυτό έγινε κατά την άσκηση ή όχι των καθηκόντων του τέως αναπληρωτή υπουργού.
Κατά συνέπεια, όλη η ιστορία θα κριθεί από το αν αυτό θα διερευνηθεί από τη Βουλή ή από την τακτική Δικαιοσύνη.
Πολλοί βουλευτές από το κυβερνών κόμμα επιμένουν στην άποψη ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος πρέπει να διερευνηθεί από την Βουλή, να καλέσουν μάρτυρες και να εξετάσουν σε βάθος την υπόθεση.
Υπάρχουν και φωνές ωστόσο, που υποστηρίζουν ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα της Βουλής να διερευνήσει την συγκεκριμένη υπόθεση και αυτή πρέπει να κατευθυνθεί στη Δικαιοσύνη.
Μένει να δούμε τελικά, που θα κατασταλάξουν.
Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου, το θέμα της υπόθεσης Novartis βρέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε το δικαίωμα να λάβει ένα αντίγραφο της δικογραφίας από τη Βουλή, σύμφωνα με συνεργάτες του δεν το έκανε.
Κίνηση, με την οποία όπως επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές θέλει να στείλει μήνυμα ότι κρατάει αποστάσεις από το περιεχόμενο αυτής της δικογραφίας.
Άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά πληροφορίες, σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και στην εισήγησή του στην ΠΓ του κόμματος, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού αλλά και για νέα προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη από τη στιγμή που η ουσία της διερεύνησης της υπόθεσης Novartis είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Σε ότι αφορά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή αυτό που επισημαίνουν στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ότι βρίσκονται στο πλευρό του κ. Παπαγγελόπουλου και θα επιχειρήσουν να ξεσκεπάσουν όλη αυτή την υπόθεση.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης