Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανοδικά ο μαύρος χρυσός λόγω Σ. Αραβίας – Στο +1,40% και τα 64,49 δολ. το Brent

Ανοδικά ο μαύρος χρυσός λόγω Σ. Αραβίας – Στο +1,40% και τα 64,49 δολ. το Brent
Κέρδη +0,52% για το αμερικανικό αργό
Σε ανοδική πορεία κινήθηκε ο μαύρος χρυσός στη συνεδρίαση της Πέμπτης 19/09/2019, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την τροφοδότηση των αγορών, λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις επιθέσεις στη Saudi Aramco.
Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent να ενισχυθεί 1,4% και να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 64,49 δολαρίων το βαρέλι, ενώ το αντίστοιχο προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό, εμφάνισε άνοδο της τάξης του 0,52% στα 58,34 δολάρια.
Image
«Η παγκόσμια δυνατότητα παραγωγής βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, σε χαμηλά επίπεδα, μετά και τις επιθέσεις του Σαββατοκύριακου, κάτι το οποίο αποτελεί παράγοντα στήριξης για τις τιμές», εκτίμησε ο Giovanni Staunovo, αναλυτής ενεργειακών αγορών για την UBS.
Image
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι η Σ. Αραβία δηλώνει σχεδόν απόλυτα βέβαιη ότι θα κατορθώσει να επαναφέρει την ημερήσια παραγωγής της σε ομαλό επίπεδο έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2019.
Επιπρόσθετα στην εβδομαδιαία ανακοίνωσή του η αμερικανική ΕΙΑ, ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ ενισχύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 1,1 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα υποχωρούσαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης