Ρωσία - Κίνα έθεσαν βέτο στο σχέδιο ψηφίσματος του ΣΑ ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ

Ρωσία - Κίνα έθεσαν βέτο στο σχέδιο ψηφίσματος του ΣΑ ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ
Το σχέδιο ψηφίσματος δεν αναφέρεται στις στρατιωτικές επιθέσεις των ανταρτικών ομάδων που είναι στη μαύρη λίστα του ΟΗΕ
Για 13η φορά η Ρωσία και για 7η η Κίνα θέτουν βέτο, καταψηφίζοντας σήμερα 19/9, σχέδιο ψηφίσματος που πρότειναν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Γερμανία, το Βέλγιο και το Κουβέιτ για την κατάπαυση του πυρός και την ανθρωπιστική κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.
Η Ρωσία έθεσε για 13η φορά βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, καταψηφίζοντας την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στην βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, επειδή δεν αναφέρεται στις στρατιωτικές επιθέσεις των αντάρτικων ομάδων που είναι στην μαύρη λίστα του ΟΗΕ.
Η Κίνα συμπαραστάθηκε στην Ρωσία καταψηφίζοντας το σχέδιο ψηφίσματος.
Ήταν η 7η φορά που η Κίνα έθεσε βέτο σε ψήφισμα που αφορά την διένεξη στην Συρία.
Δώδεκα χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας ψήφισαν υπέρ του σχεδίου ψηφίσματος και μόνο η Ισημερινή Γουινέα απείχε της ψηφοφορίας.
Οι δυτικές χώρες επικρίνουν την Ρωσία και τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ισχυριζόμενες ότι πραγματοποιούν επιθέσεις κατά αμάχων.
Τόσο η Ρωσία όσο και η συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αρνούνται τις κατηγορίες ισχυριζόμενες ότι πλήττουν στόχους ανταρτών του πρώην «Μετώπου Αλ Νούσρα», που είναι γνωστό σήμερα ως μια οργάνωση τζιχαντιστών με την ονομασία «Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ», που έχει διασυνδέσεις με την Αλ- Κάιντα και ελέγχει το μεγαλύτερο τμήμα της βορειοδυτικής Συρίας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS