Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το φιλόδοξο σχέδιο του Bezos (Amazon) για το κλίμα - «Καθαρή» η Amazon από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ως το 2040

Το φιλόδοξο σχέδιο του Bezos (Amazon) για το κλίμα - «Καθαρή» η Amazon από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ως το 2040
Το φιλόδοξο σχέδιο του Jeff Bezos της Amazon για το κλίμα
Ο CEO της Amazon, Jeff Bezos, ανακοίνωσε σήμερα 19/9 την δέσμευση της εταιρείας του να είναι ελεύθερη από διοξείδιο του άνθρακα μέχρι το 2040.
Η Amazon θα εκπληρώσει έτσι τους στόχους βιωσιμότητας της Συμφωνίας των Παρισίων για το κλίμα 10 χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με τους New York Times.
Η υπόσχεση για περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αποτελεί μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας για αποτροπή μιας από τις πιο καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Ο στόχος του Bezos είναι ότι το 80% της χρήσης ενέργειας της εταιρείας θα είναι ανανεώσιμη έως το 2024.
Η Amazon είναι η πρώτη εταιρεία που υπογράφει την δέσμευση. Μάλιστα είχε δεσμευτεί να καταστήσει τις μισές αποστολές της ουδέτερες από διοξείδιο του άνθρακα ως το 2030.
Η δέσμευση του Bezos είναι εξαιρετικά φιλόδοξη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Αυτό σημαίνει ότι η Amazon θα μετρήσει και θα αναφέρει τις εκπομπές της εταιρείας σε τακτική βάση και θα εργαστεί για την εξάλειψη της χρήσης άνθρακα συνολικά.
Ο Bezos ανακοίνωσε επίσης ότι η Amazon έχει παραγγείλει 100.000 ηλεκτρικά οχήματα παράδοσης. Ο Dave Clark, ανώτερος αντιπρόεδρος των δραστηριοτήτων της Amazon, δημοσίευσε μια φωτογραφία των φορτηγών την Πέμπτη, λέγοντας ότι θα φτάσουν στο δρόμο μέχρι το 2021.
Η ανακοίνωση της Amazon ήρθε μια μέρα πριν από μια παγκόσμια κλιματική απεργία. 1.500 υπαλλήλοι της Amazon αναμένεται να αποχωρήσουν ως μέρος της απεργίας την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης