Το φιλόδοξο σχέδιο του Bezos (Amazon) για το κλίμα - «Καθαρή» η Amazon από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ως το 2040

Το φιλόδοξο σχέδιο του Bezos (Amazon) για το κλίμα - «Καθαρή» η Amazon από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ως το 2040
Το φιλόδοξο σχέδιο του Jeff Bezos της Amazon για το κλίμα
Ο CEO της Amazon, Jeff Bezos, ανακοίνωσε σήμερα 19/9 την δέσμευση της εταιρείας του να είναι ελεύθερη από διοξείδιο του άνθρακα μέχρι το 2040.
Η Amazon θα εκπληρώσει έτσι τους στόχους βιωσιμότητας της Συμφωνίας των Παρισίων για το κλίμα 10 χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με τους New York Times.
Η υπόσχεση για περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αποτελεί μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας για αποτροπή μιας από τις πιο καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Ο στόχος του Bezos είναι ότι το 80% της χρήσης ενέργειας της εταιρείας θα είναι ανανεώσιμη έως το 2024.
Η Amazon είναι η πρώτη εταιρεία που υπογράφει την δέσμευση. Μάλιστα είχε δεσμευτεί να καταστήσει τις μισές αποστολές της ουδέτερες από διοξείδιο του άνθρακα ως το 2030.
Η δέσμευση του Bezos είναι εξαιρετικά φιλόδοξη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Αυτό σημαίνει ότι η Amazon θα μετρήσει και θα αναφέρει τις εκπομπές της εταιρείας σε τακτική βάση και θα εργαστεί για την εξάλειψη της χρήσης άνθρακα συνολικά.
Ο Bezos ανακοίνωσε επίσης ότι η Amazon έχει παραγγείλει 100.000 ηλεκτρικά οχήματα παράδοσης. Ο Dave Clark, ανώτερος αντιπρόεδρος των δραστηριοτήτων της Amazon, δημοσίευσε μια φωτογραφία των φορτηγών την Πέμπτη, λέγοντας ότι θα φτάσουν στο δρόμο μέχρι το 2021.
Η ανακοίνωση της Amazon ήρθε μια μέρα πριν από μια παγκόσμια κλιματική απεργία. 1.500 υπαλλήλοι της Amazon αναμένεται να αποχωρήσουν ως μέρος της απεργίας την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS