Τσακαλώτος: Θετική για όσους έχουν ανάγκη η έγκριση του νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας

Τσακαλώτος: Θετική για όσους έχουν ανάγκη η έγκριση του νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας
Τσακαλώτος: Η έγκριση του νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο και σαφής στόχευση να ενισχυθούν όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη
«Η σημερινή έγκριση από την DG Comp του νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας, που διαμόρφωσε εξ ολοκλήρου, ψήφισε και υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή -ως όφειλε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο-  η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι αδιαμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη», δήλωσε ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Συνεχίζοντας ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε: «Αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο και σαφής στόχευση να ενισχυθούν όσες και όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη για την αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων.
Έτσι, όσοι πληρούν τα κριτήρια λαμβάνουν από το Δημόσιο επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο 20% έως 50% της μηνιαίας καταβολής για την αποπληρωμή του δανείου, ανάλογα με το εισόδημά τους».
«Επίσης, όπως σημειώνεται και στην επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής, το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στη μείωση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Ελπίζουμε να μην προσπαθήσει η ΝΔ και ο κ. Σταϊκούρας να παρουσιάσουν και αυτή την επιτυχία ως δική τους", είπε ο Τσακαλώτος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS