Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η ΕΥ χορηγός του 1ου Θερινού Σχολείου Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας

tags :
Η ΕΥ χορηγός του 1ου Θερινού Σχολείου Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας
Η ΕΥ χορηγός του 1ου Θερινού Σχολείου Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας
Χορηγός του πρώτου Athens Natural Language Processing Summer School (AthNLP) που συνδιοργανώνουν το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt της Σκωτίας, θα είναι η ΕΥ, στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας της με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
Το θερινό σχολείο, διεξάγεται από τις 18 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2019, με τη συμμετοχή ερευνητών και κορυφαίων καθηγητών της Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας (Natural Language Processing) από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και εταιρείες πληροφορικής από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν 100 εκπαιδευόμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας είναι κλάδος της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο οποίος αναπτύσσει αλγορίθμους και υπολογιστικά μοντέλα που επιτρέπουν στους υπολογιστές να «κατανοούν» και να παράγουν κείμενα ή / και ομιλία φυσικής γλώσσας σε εξαγωγή πληροφοριών από νομικά ή βιοϊατρικά έγγραφα, την εξόρυξη γνώμης από κριτικές προϊόντων, αυτόματα συστήματα απαντήσεων σε ερωτήσεις, κλπ.
Υπενθυμίζεται ότι η EY παγκοσμίως, έχει συνεργαστεί πρόσφατα με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, στη δημιουργία του νέου Κέντρου Αριστείας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με έδρα το Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων & Λογισμικού (SKEL) του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ένα μοναδικό Κέντρο Αριστείας στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ – Artificial Intelligence Center of Excellence), το οποίο θα υλοποιεί πρωτογενή έρευνα στο πεδίο της ευφυούς ανάλυσης εγγράφων (document intelligence).
Αναφερόμενος στη χορηγία του 1ου Θερινού Σχολείου Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας, ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η ΕΥ παγκοσμίως στηρίζει μία ακόμη πρωτοβουλία του Δημόκριτου, η οποία θα δώσει την ευκαιρία σε δεκάδες νέους Έλληνες επιστήμονες να εξοικειωθούν με την Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας, μια τεχνολογία που θα γνωρίσει ιδιαίτερη άνθιση τα επόμενα χρόνια.
Η συνεργασία μας με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ενδυναμώνει την ευρύτερη προσπάθεια στήριξης της έρευνας στη χώρα μας, και της δημιουργίας προϋποθέσεων ένταξης και επιστροφής νέων επιστημόνων στην Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης