Μηταράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε την προηγούμενη προανακριτική να μπει στην ουσία

Μηταράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε την προηγούμενη προανακριτική να μπει στην ουσία
Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο και την τέλεση αξιόποινων πράξεων
Σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση Novartis, άφησε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης.
«Όλοι έχουν πειστεί ότι αυτή η ιστορία της Novartis όσον αφορά στα πολιτικά πρόσωπα ήταν μία σκευωρία.
Ήμουν μέλος της προανακριτικής επιτροπής στην προηγούμενη περίοδο που εξέτασε την υπόθεση εναντίον των δέκα πολιτικών προσώπων και, όταν είχαμε ζητήσει να έρθουν μάρτυρες, έκλεισαν άρον άρον τους φακέλους, για να μην μπούμε στην ουσία της υπόθεσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε την προηγούμενη προανακριτική να μπει στην ουσία, όπως ορίζει το Σύνταγμα» είπε.
Αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο, είπε: «Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, βάσει της δικογραφίας, για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Υπάρχει επαρκές επίπεδο στοιχείων, για να γίνει προανακριτική».
Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μηταράκης ανέφερε: «Για έναν πρώην πρωθυπουργό, χρειάζεται να υπάρχει ένα ασφαλέστερο επίπεδο ενδείξεων, προκειμένου να πάει σε προανακριτική επιτροπή.
Τονίζω, όμως ότι η προανακριτική επιτροπή από τη φύση της κοιτάει γενικότερα την υπόθεση.
Δεν είναι μία επιτροπή πολιτικών, είναι μία επιτροπή με προανακριτικά καθήκοντα, που μελετά τη δικογραφία, καλεί μάρτυρες και διερευνά σε βάθος την κάθε υπόθεση.
Αν προκύψουν, λοιπόν, περαιτέρω στοιχεία και υπάρξουν ασφαλέστερες ενδείξεις και για άλλα πρόσωπα, φυσικά και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS