Γεννηματά: Ναι στη σύσταση προανακριτικής για τη Novartis – Κανείς δεν θα ανακόψει την πορεία μας

Γεννηματά: Ναι στη σύσταση προανακριτικής για τη Novartis – Κανείς δεν θα ανακόψει την πορεία μας
Για ανούσιες αντιπαραθέσεις Μητσοτάκη – Τσίπρα έκανε λόγο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής
Την θέση ότι το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει την πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis διατύπωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γενηματά μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Η κα. Γεννηματά υποστήριξε ότι είναι ανούσιες οι αντιπαραθέσεις Μητσοτάκη -Τσίπρα, που «εκτός από την πόλωση για μικροκομματικά οφέλη φαίνεται ότι ήταν και το προκάλυμμα διευθετήσεων στο παρασκήνιο».
«Δεν πρόκειται φυσικά ούτε για πολιτική γενναιοδωρία, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ούτε για φτηνό τακτικισμό, όπως λέει ο κ. Τσίπρας.
Πρόκειται για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και ισορροπιών όχι μόνο στο εσωτερικό τους, αλλά και μεταξύ τους» είπε η κα.Γεννηματά, αναφέροντας πως ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να ανακοινώσει την απόφασή του πριν καν έλθει ο φάκελος στη Βουλή.
«Εν τέλει, αυτό που μένει είναι ότι, όπως δεν μίλησε ποτέ ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της ΝΔ την Καραμανλική περίοδο, έτσι σπεύδει να παραγράψει ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του κ. Τσίπρα παντού, σε όλα τα θέματα», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, η οποία σχετικά με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, δεσμεύτηκε ότι θα ψηφίσει την πρόταση για σύσταση και, όπως είπε, «εκεί θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναζητώντας και αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων όσο ψηλά και αν βρίσκονται».
Η κα. Γεννηματά επέκρινε την κυβέρνηση για δήθεν «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, που έχει ως βασικό στόχο να απαξιώσει τις συλλογικές συμβάσεις, να ενισχύσει την εργοδοτική αυθαιρεσία, να μειώσει δραστικά τα δικαιώματα και τις αμοιβές των εργαζομένων.
«Η διαφορά μας με την ΝΔ είναι ουσιαστική και ιδεολογική.
Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα φθηνής και απαξιωμένης εργασίας.
Στηρίζουν την ανταγωνιστικότητά της χώρας στις μειωμένες αμοιβές, στην υποβάθμιση των όρων εργασίας και των συλλογικών ρυθμίσεων» τόνισε η κα.Γεννηματά, η οποία επιτέθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας αμετανόητο τον κ Τσίπρα με βάση όσα είπε στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις κάλπες.
«Αλαζονεία, αυταρέσκεια, καμία ουσιαστική αυτοκριτική.
Συνάμα, αμήχανος να ασκήσει ξανά αντιπολίτευση.
Χωρίς πρόταση για τη χώρα.
Τώρα που ξεθώριασε η επανάσταση και τα παραμύθια ότι θα άλλαζε την Ευρώπη , τώρα που εκτός κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι χρήσιμος στους δανειστές, ακολουθώντας απλά τις επιθυμίες τους, αναζητά νέο προσωπείο γιατί δεν έχει ουσία, πρόταση όραμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Αλήθεια, τί σχέση έχει αυτή η "εικόνα" με τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη;
Η ευθεία απάντηση είναι καμία, είναι δύο ξένες μεταξύ τους έννοιες.
Και όχι μόνο γιατί είναι υποκριτικό να επικαλείται ο κ. Τσίπρας την προοδευτική παράταξη μετά από 4 χρόνια συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά και την Καραμανλική συνιστώσα» υποστήριξε η κα.Γεννηματά, η οποία απέδωσε τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα της στη σταθερή αυτόνομη πορεία που έχει επιλέξει και πως αυτό είναι πού ενοχλεί.
«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μας επιτίθενται, μας στοχοποιούν, νομίζουν ότι μπορούν να ανακόψουν την πορεία μας.
Να δημιουργήσουν ένα σκληρά διπολικό σύστημα, αδιαφορώντας για το επικίνδυνο αντίτιμο: Τον διχασμό του ελληνικού λαού, το τοξικό κλίμα που υπονομεύει την ανάπτυξη.
Δεν θα τα καταφέρουν.
Είναι προφανές ότι αυτή ακριβώς η αταλάντευτη απόφαση μας είναι πού ενοχλεί.
Αν αλλάζαμε γραμμή, αν κλείναμε το μάτι ότι είμαστε διαθέσιμοι και διατεθειμένοι να γίνουμε βολικά συμπληρώματα, τότε, θα γινόμασταν αμέσως τα χαϊδεμένα παιδιά των συστημάτων που τώρα μας πολεμούν λυσσαλέα.
Το ερώτημα είναι το κάνουμε;
Η απάντησή μου, η απάντησή μας, οι συλλογικές μας αποφάσεις, η επιθυμία του δικού μας κόσμου, είναι όχι» υπογράμμισε η κα.Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS