Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Η δημοσιονομική χαλάρωση στη Γερμανία δεν θα τονώσει την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

tags :
Capital Economics: Η δημοσιονομική χαλάρωση στη Γερμανία δεν θα τονώσει την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη
H επίδραση στην Ευρωζώνη από ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής χαλάρωσης στη Γερμανία, θα είναι περιορισμένη.
Ως ευσεβείς πόθους χαρακτηρίζουν οι αναλυτές της Capital Economics τις προσδοκίες για τόνωση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, σε περίπτωση δημοσιονομικής χαλάρωσης στη Γερμανία.
Όπως εξηγούν, η επίδραση από ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής χαλάρωσης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, θα είναι περιορισμένη.
Η Γερμανία αποτελεί το ένα τρίτο του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν η δημοσιονομική στήριξη οδηγήσει το ΑΕΠ της Γερμανίας σε ενίσχυση της τάξης του +0,5%, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα ενισχυθεί λιγότερο από +0,2% σε ετήσια βάση.
Την ίδια ώρα, πολλές από τις προτάσεις που έχουν τεθεί προς συζήτηση, όπως τα «πράσινα» επενδυτικά projects, θα χρειαστούν χρόνο για να αποδώσουν.
«Μολονότι δεν είναι βέβαιο, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες η γερμανική κυβέρνηση να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης τις επόμενες εβδομάδα ή μήνες.
Ωστόσο, πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία δεν θα ενισχύσει τόσο σημαντικά τη ζήτηση, ώστε να επηρεάσει σημαντικά τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της οικονομία της Ευρωζώνης συνολικά», σημειώνει η Capital Economics.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης