Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Ίσως αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία

Barclay (Βρετανία): Ίσως αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία
Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit, Stephen Barclay, δήλωσε σήμερα (19/9/2019) ότι το λεγόμενο backstop για τα ιρλανδικά σύνορα στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διαζυγίου με την ΕΕ «πρέπει να φύγει»
Στο τραπέζι διατηρεί η βρετανική κυβέρνηση το no deal Brexit παρά τους δύο τελευταίους νόμους που ψηφίσαν στο βρετανικό κοινοβούλιο και αποτρέπουν αυτό το ενδεχόμενο.
Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός για το Brexit, Stephen Barclay, δήλωσε σήμερα (19/9/2019) ότι το λεγόμενο backstop για τα ιρλανδικά σύνορα στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διαζυγίου με την ΕΕ «πρέπει να φύγει» και ότι, ενώ η κυβέρνησή του θέλει μια συμφωνία, η Βρετανία ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μια τέτοια διευθέτηση στα τέλη Οκτωβρίου.
«Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το backstop με το Ηνωμένο Βασίλειο και το βρετανικό Κοινοβούλιο το έχει ήδη απορρίψει τρεις φορές», δήλωσε ο Barclay στη Μαδρίτη.
Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση των Συντηρητικών θα συμμορφωθεί με την επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας για την αναστολή της λειτουργίας του βρετανικού Κοινοβουλίου, για την οποία έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός, Boris Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης