Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αστυνομική επιχείρηση σε κτήριο υπό κατάληψη στην πλατεία Βάθης - Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών οι μετανάστες

Αστυνομική επιχείρηση σε κτήριο υπό κατάληψη στην πλατεία Βάθης - Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών οι μετανάστες
Εκκενώνεται κτήριο στο οποίο διέμεναν μετανάστες
(upd) Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών μεταφέρονται οι μετανάστες που διέμεναν στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη, από το 2016, στη συμβολή των οδών Σουρμελή - Αχαρνών και Μάγερ και που εκκενώθηκε σήμερα το πρωί ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 130 αλλοδαπούς, ανάμεσα στους οποίους και αρκετά παιδιά.
Οι αλλοδαποί μετά την ταυτοποίησή τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, πρόκειται να οδηγηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.
Υπενθυμίζεται πως η αστυνομική επιχείρηση άρχισε λίγο μετά τις 06:00 το πρωί σε υπό κατάληψη κτήριο στη συμβολή των οδών Σουρμελή - Αχαρνών και Μάγερ, στην πλατεία Βάθης.

Το κτίριο, που κάποτε φιλοξενούσε δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο, βρισκόταν υπό κατάληψη από το 2016 ενώ είναι ένα από τα 11 κτήρια για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν υποβάλει μήνυση για την εκκένωσή τους και είχαν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες, αλλά δεν εκτελούνταν.
Πρόκειται για την πέμπτη εκκένωση κτιρίου υπο κατάληψη.
Στο νεοκλασικό κτίριο εισέβαλλαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μαζί με αξιωματικούς της ασφάλειας Αττικής και της κρατικής ασφάλειας.
Στο κτήριο βρισκόταν άγνωστος αριθμός παράτυπων μεταναστών ενώ έξω από το κτίριο είχαν σημειωθεί συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών κυρίως για διακίνηση πλαστών εγγράφων, ειδών παρεμπορίου και λαθραίων τσιγάρων.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 19/9 07:35)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης