Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πιο θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στο road show του ελληνικού χρηματιστηρίου στο Λονδίνο αλλά… οι επενδυτές δεν βιάζονται

Πιο θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στο road show του ελληνικού χρηματιστηρίου στο Λονδίνο αλλά… οι επενδυτές δεν βιάζονται
Oι ξένοι επενδυτές δεν φαίνεται να βιάζονται, βλέπουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα πάνε καλύτερα αλλά δεν ανησυχούν… μήπως φύγουν οι τιμές των μετοχών.
Το κλίμα στο Λονδίνο στο road show στην παρουσίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου σε διεθνείς επενδυτές ήταν θετικότερο σε σχέση με το 2018… αναφέρουν τραπεζικά στελέχη στο bankingnews.
Στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2019  διεξάγεται το road show του ελληνικού χρηματιστηρίου στο Λονδίνο με πλήθος ελληνικών εταιριών και τραπεζών να συμμετέχουν.
Ποια είναι τα συμπεράσματα που εξάγονται κατά τις συναντήσεις που πραγματοποιούν τράπεζες και εταιρίες με διεθνείς επενδυτές;
1)Σε γενικές γραμμές μπορεί να ειπωθεί ότι το κλίμα είναι θετικότερο το 2019 σε σχέση με το 2018.
Ίσως όχι εντυπωσιακά θετικότερο αλλά οι επενδυτές αναγνωρίζουν ότι οι κίνδυνοι στην Ελλάδα μετριάζονται.
2)Αριθμητικά οι ξένοι δεν διαφέρουν το 2019 σε σχέση με το 2018, δεν υπήρξε κάποια μεγαλειώδης διαφορά ως προς την συμμετοχή.
3)Για την εθνική οικονομία θεωρούν ότι ξεκινάει ο ανοδικός κύκλος στην Ελλάδα αλλά ακόμη δεν έχουν ορατότητα για το πώς θα κινηθούν τα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας.
4)Ανησυχούν για την επίδραση της διεθνούς οικονομικής συγκυρία στην Ελλάδα.
5)Ως προς τις τράπεζες είναι θετικότεροι οι ξένοι επενδυτές, καθώς βλέπουν πιο καθαρά την λύση των προβληματικών ανοιγμάτων NPEs.
6)Είναι εντυπωσιακό το στοιχείο ότι οι περισσότεροι ξένοι εστιάστηκαν στο πως οι ελληνικές τράπεζες θα επιτύχουν κέρδη.
Υπήρξαν πολλές ερωτήσεις και οι τραπεζίτες έδωσαν πολλές απαντήσεις για την κερδοφορία.
Για ορισμένους η κερδοφορία σημαίνει προοπτική και θεωρούν θετική εξέλιξη το γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές εστιάζουν στην κερδοφορία.
7)Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ορισμένες εταιρίες όπως η Motor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος και οι τράπεζες είχαν πολλές συναντήσεις με funds managers
Η Motor Oil είχε σημαντική αύξηση συναντήσεων με διεθνή χαρτοφυλάκια.
8)Οι ξένοι επενδυτές θεωρούν ότι το ρίσκο χώρας μετριάζεται, η Ελλάδα δανείζεται φθηνά πλέον, οι προοπτικές στην οικονομία είναι θετικότερες και σε γενικές γραμμές εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα προσελκύσει διεθνείς επενδυτές χρηματιστηριακά σε βάθος μηνών.
Όμως οι ξένοι επενδυτές δεν φαίνεται να βιάζονται, βλέπουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα πάνε καλύτερα αλλά δεν ανησυχούν… μήπως φύγουν οι τιμές των μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης