Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron - Conte: Προτείνουν οικονομικές κυρώσεις στις ευρωπαϊκές χώρες που δεν θα δέχονται μετανάστες

Macron - Conte: Προτείνουν οικονομικές κυρώσεις στις ευρωπαϊκές χώρες που δεν θα δέχονται μετανάστες
Κοινές δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας, Macron και του Ιταλού πρωθυπουργού Conte 
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron και ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte συμφώνησαν απόψε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας "αυτόματος μηχανισμός" καταμερισμού των μεταναστών, στον οποίο να συμμετέχουν, "με τον έναν ή τον άλλον τρόπο", όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την απειλή οικονομικών κυρώσεων αν δεν το πράξουν.
Παρίσι και Ρώμη, που πλέον εμφανίζουν κοινό μέτωπο μετά από δύο χρόνια διαφωνιών στο καυτό θέμα του μεταναστευτικού, θα υπερασπιστούν στους κόλπους της ΕΕ "την κοινή θέση τους ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο" στην υποδοχή των μεταναστών, εξήγησε ο Macron που πραγματοποιεί επίσκεψη-αστραπή στην Ιταλία.
Οι δύο ηγέτες, μετά τη σύντομη συνομιλία που είχαν, ζήτησαν να καταστεί αποτελεσματικότερη η διαδικασία επαναπατρισμού εκείνων των μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο στην Ευρώπη.
Ο Conte υπογράμμισε ότι η Ιταλία "δεν θα επιτρέψει στους διακινητές να αποφασίζουν ποιος θα μπει στη χώρα" αλλά επίσης έκρινε ότι θα πρέπει "να γίνει διαχείριση αυτού του φαινομένου".
Μέχρι πρόσφατα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini, της Lega, απαγόρευε στους μετανάστες να αποβιβαστούν σε ιταλικά λιμάνια.
Εκφράζοντας από την πλευρά του τη λύπη του για την "αδικία" που βιώνουν οι Ιταλοί, ο Macron επανέλαβε ότι η ΕΕ δεν στάθηκε αλληλέγγυα στην Ιταλία.
"Δεν υποτιμώ όσα έζησε ο ιταλικός λαός, όμως η απάντηση στο μεταναστευτικό ζήτημα δεν βρίσκεται στην εσωστρέφεια αλλά σε μια αποτελεσματική λύση ευρωπαϊκής συνεργασίας", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης