Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν ακόμη τους Κούρδους της Συρίας

tags :
Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν ακόμη τους Κούρδους της Συρίας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να εξοπλίζουν τους Κούρδους της Συρίας, με όπλα και οχήματα,
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να εξοπλίζουν τους Κούρδους της Συρίας, με όπλα και οχήματα, για τον αγώνα τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, παρά την εγκαθίδρυση μιας ζώνης ασφαλείας στα σύνορα με την Τουρκία, όπως έκανε γνωστό σήμερα (18/9) ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου.
"Συνεχίζουμε να παρέχουμε όπλα και οχήματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες" των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), δήλωσε ο Κρις Μάιερ, ο διευθυντής της ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση του ΙΚ στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Μάιερ είπε ότι οι παραδόσεις αυτές γίνονται "με απόλυτη διαφάνεια" και ότι "ενημερώνεται σε μηνιαία βάση η Τουρκία για το είδος αυτών των όπλων και των οχημάτων".
Οι FDS είναι ο συνασπισμός Κούρδων και Αράβων μαχητών στους οποίους στηρίχθηκε η Δύση για να εκδιώξουν το ΙΚ από τη βορειοανατολική Συρία και το Ιράκ.
Η Ουάσινγκτον βασίζεται στον συνασπισμό αυτόν για να εμποδίσει την επανεμφάνιση των τζιχαντιστών στην περιοχή.
Η κουρδική συνιστώσα των FDS, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), χαρακτηρίζεται "τρομοκρατική οργάνωση" από την Άγκυρα. Η Τουρκία απαίτησε από τις ΗΠΑ τη δημιουργία μιας "ζώνης ασφαλείας" στα σύνορά της για να προστατευθεί. Αναφερόμενος στην πρόοδο που έχει γίνει σε αυτό το ζήτημα, ο Μάιερ, που προτίμησε να μιλήσει για "μηχανισμό ασφαλείας", είπε ότι έχουν γίνει ήδη πέντε υπερπτήσεις με ελικόπτερα και μία πεζή περιπολία Τούρκων και Αμερικανών στην περιοχή αυτήν.
Επιπροσθέτως, πολλοί Κούρδοι μαχητές μετακινήθηκαν από την περιοχή και αντικαταστάθηκαν από Άραβες, αν και "υπάρχουν ακόμη μέλη των YPG στη ζώνη", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης