Τελευταία Νέα
Speculator

Οι Ευρωσύμβουλοι «δράστης» του πατατράκ του «Εξοικονομώ κατ οίκον»

Οι Ευρωσύμβουλοι «δράστης» του πατατράκ του «Εξοικονομώ κατ οίκον»
Τα ερωτήματα για την ανάθεση του έργου στην εταιρία που είναι μέτοχος και ο Δ Κοντομηνάς και η τραγική οικονομική κατάσταση
H εισηγμένη εταιρεία Ευρωσύμβουλοι  …κινεί τα νήματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εξοικονομώ κατ Οίκον, η οποία όμως για να  επιβιώσει ως εταιρεία πρέπει να τρέξει  πολλά πρόγραμμα σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί σε αδιέξοδο.
Ο ορκωτός λογιστής που υπογράφει τις οικονομικές καταστάσεις χτύπησε «καμπανάκι» για το  δικό της μέλλον.
Η εταιρεία KSi Greece στην ετήσια έκθεσή της αναφέρει ότι οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του Ομίλου και της Εταιρείας υπερβαίνουν τα κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία. Επιπλέον ο Όμιλος και η Εταιρεία πραγματοποίησαν ζημιές στην οικονομική χρήση, του 2018 όπως και στις προηγούμενες με αποτέλεσμα η καθαρή θέση να είναι αρνητική.
Ακόμη διατυπώνει σημαντικές αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας να συνεχίσει τη δραστηριότητά της.
Εύλογα  προκύπτει το ερώτημα πως μια εταιρεία με αυτά τα χαρακτηριστικά αναλαμβάνει μία τόσο σοβαρή δραστηριότητα για το Ελληνικό Δημόσιο και σημαντικού ενδιαφέροντος  για δεκάδες χιλιάδες πολίτες όπως είναι το Εξοικονομώ  κατ’ Οικον  το οποίο φέτος θα δώσει περίπου 280 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.
Ο ετήσιος τζίρος της εταιρείας εμφανίζει χαμηλή δραστηριότητα στο  κλάδο της πληροφορικής , δίνοντας την αίσθηση ότι διαθέτει αρκετό χρόνο με όσα αναλαμβάνει να φέρει  σε πέρας.
Πέρυσι ο τζίρος ανήλθε μόλις στο 1.002.994,52 ευρώ από 2.293.537,55 ευρώ το 2017 και σε επίπεδο ομίλου στα 2.495.694,49 ευρώ από 4.009.340,15 ευρώ το 2017.
Η διοίκηση της εταιρείας αναγνωρίζει ότι η πτώση του τζίρου οφείλεται στο γεγονός ότι  δεν υπήρχαν σημαντικές εργασίες από το Δημόσιο και ειδικότερα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Οι αναδουλειές όμως έφεραν ζημιογόνες χρήσεις για την εισηγμένη τα τελευταία  χρόνια .
Μόνο το 2018  η εταιρεία εμφάνισε ζημιές ύψους 1,3 εκατ. ευρώ. Πάντως η διοίκηση  διατυμπανίζει μέσα από την ετήσια  έκθεσή της ότι είχε έσοδα 12 εκατ. ευρώ  από  το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον από το 2006 μέχρι σήμερα , αλλά δεν αναφέρει λέξη για τα τεχνικά προβλήματα των προηγούμενων ετών ή το ύψος των επενδύσεων για τεχνικές βελτιώσεις της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Πάντως το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωσή του  ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες και τους μηχανικούς για την όποια ταλαιπωρία υπέστησαν, επισημαίνοντας  στην ανακοίνωση ότι από τις 12 Σεπτεμβρίου είχαμε έγγραφη  διαβεβαίωση από την εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα για την πλήρη ετοιμότητα του πληροφοριακού συστήματος .
Το υπουργείο Περιβάλλοντος αναγνώρισε ότι δεν μπορούσε να αλλάξει τους δύο προηγούμενους μήνες χωρίς  να προκληθεί πολύμηνη αναβολή του προγράμματος Εξοικονομώ  κατ’ Οίκον και αναζήτησε ως λύση  οι αιτήσεις  να υποβάλλονται ανά Περιφέρεια για να περιοριστούν τα τεχνικά προβλήματα.
Από την πλευρά της η εισηγμένη απέφυγε τις επίσημες ανακοινώσεις  καθώς  οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν έδωσαν το όνομα της εταιρείας.
Τέλος να σημειωθεί ότι  ανάμεσα στους μετόχους της εταιρείας είναι και ο γνωστός επιχειρηματίας  Δημήτρης  Κοντομηνάς.
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης