Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

REDS: Εγκαίνια τέλη φθινοπώρου για την επέκταση του Smart Park και με μισθωμένο το 80%

tags :
REDS: Εγκαίνια τέλη φθινοπώρου για την επέκταση του Smart Park και με μισθωμένο το 80%
Εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή η εταιρεία για την εκμετάλλευση ακινήτων που διαθέτει – Ζημιές στο εξάμηνο
Εντός του χρονοδιαγράμματος κινείται η επένδυση της επέκτασης του εμπορικού κέντρου Smart Park της Reds το οποίο αναμένεται πριν το τέλος του έτους και προς το τέλος του φθινοπώρου σύμφωνα με την εταιρεία.
Πρόκειται για επένδυση 26 εκατ. ευρώ, και σημειώνεται πως η εταιρεία διατηρεί μισθωμένο το σύνολο (100%) της προς εκμετάλλευση επιφανείας του υφιστάμενου πάρκου ενώ η επέκταση που ολοκληρώνεται, συνολικής δομήσιμης επιφανείας 15.200 τ.µ. περίπου, έχει εκμισθωθεί σε ποσοστό άνω του 70% και αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το 80% μέχρι το τέλος της παρούσας χρήσης.
Αναφορικά με τις άλλες επενδύσεις και συγκεκριμένα για το Εμπορικό – Επιχειρηματικό – Πολιτιστικό Πάρκο στο ακίνητο της Κάντζας, στην Παλλήνη Αττικής, η εταιρεία αναμένει την προώθηση του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος πολεοδόμησης του ακινήτου στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Εκτιμάται ότι εντός της χρήσης του 2019 θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα επιτρέπει την έκδοση των οικοδομικών αδειών.
Για το οικιστικό συγκρότημα 17 κατοικιών στην Κάντζα, η Εταιρία κατέχει άδεια δόμησης οικιστικού συγκροτήματος 17 κατοικιών και βρίσκεται σε αναζήτηση υποψήφιου επενδυτή για την διάθεση των ακινήτων σε επόμενη φάση.
Για το Οικόπεδο – Κτήριο γραφείων στην Ακαδημία Πλάτωνος, στην Αθήνα, η εταιρεία εξαιτίας της μακρόχρονης δέσμευσης του ακινήτου της έχει καταθέσει αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου στα αστικά δικαστήρια για οικονομική αποζημίωση και στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αρμοδίων αρχών για την µη ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου.
Για το Οικόπεδο – Κτηριακό συγκρότημα μικτής χρήσης στην περιοχή Splaiul Unirii του Βουκουρεστίου, μετά την έκδοση, µε βελτιωμένους όρους δόμησης, του ρυμοτομικού σχεδίου κτιριακού συγκροτήματος μικτής χρήσης, η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση συνεπενδυτή.
Επίσης, υπό εξέλιξη βρίσκεται η νομική διεκδίκηση σχετικής αποζημίωσης για την αναιτιολόγητη καθυστέρηση πολεοδόμησης από το Δήμο Βουκουρεστίου.
Τέλος για το Οικόπεδο – Οικιστικό συγκρότημα στην περιοχή Straoulesti-Baneasa του Βουκουρεστίου, η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση συνεπενδυτή ή αγοραστή για το ακίνητο που διαθέτει, οικιστικού συγκροτήματος 72 διαµερισμάτων στην παραλίμνια περιοχή της Λίμνης Baneasa.  Ο Όμιλος εμφάνισε στο α’ εξάμηνο του 2019 έσοδα ύψους περίπου 3,1 εκατ. ευρώ έναντι ανάλογου ποσού εσόδων το α’ εξάμηνο του 2018.
Το EBITDA διαμορφώθηκε σε περίπου 1,0 εκατ. ευρώ έναντι 1,2 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2018 και οι ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 0,7 εκατ. ευρώ περίπου, έναντι ποσού ζημιών 0,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018.
Στην τρέχουσα περίοδο τα έσοδα του Ομίλου προέρχονται από την δραστηριότητά του στην Ελλάδα και ειδικότερα από την εκμίσθωση ακινήτων της θυγατρικής ΓΥΑΛΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ κατά ποσό 3 εκατ. ευρώ και κατά ποσό 0,05 εκατ. ευρώ από τη μητρική Εταιρία REDS Α.Ε. τα οποία αφορούν κυρίως κατασκευαστικά συμβόλαια.
Στη θυγατρική ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ, οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 0,4 εκατ. ευρώ έναντι ζηµιών προ φόρων 0,12 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018.  

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης