Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Στα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά οδεύει ολοταχώς ο χρυσός

tags :
Phoenix Capital: Στα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά οδεύει ολοταχώς ο χρυσός
Θα συνεχιστεί το ιλιγγιώδες ράλι του πολύτιμου μετάλλου, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων 15 χρόνων
Μετά το χθεσινός της report, επανέρχεται η Phoenix Capital στην πρόβλεψή της ότι ο χρυσός θα αγγίξει τα 3.000 ανά ουγγιά σε ένα από τα μεγαλύτερα ράλι που καταγράφηκαν εδώ και δεκαετίες.
Όπως σημειώνει η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών η ιλιγγιώδης πορεία που σημείωνε ο χρυσός το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν το αποτέλεσμα των κινήσεων των Κεντρικών Τραπεζών πως επρόκειτο να μειώσουν τα επιτόκια προωθώντας νέα προγράμματα QE, ωθώντας έτσι την απόδοση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομολόγων σε αρνητικό έδαφος.
Αυτό σημαίνει ότι το πρόσωπο που δανείζει τα χρήματα πληρώνει το πρόσωπο που δανείζεται τα χρήματα για το δικαίωμα δανεισμού!
Μπορεί αυτό να είναι παράλογο, αλλά επειδή τα ομόλογα κινούνται με βάση την πολιτική επιτοκίων, εάν οι κεντρικές τράπεζες μειώσουν τα επιτόκια σε αρνητικά, πολλά ομόλογα θα έχουν αρνητικές αποδόσεις.
Ο χρυσός δεν αποδίδει τίποτα.
Αλλά αν τα ομόλογα σας χρεώνουν για την κατοχή τους, μια απόδοση μηδέν είναι στην πραγματικότητα αρκετά ελκυστική.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο χρυσός καταγράφει ράλι παράλληλα με το Treasury ETF.
Μπορεί σήμερα η τιμή του πολύτιμου μετάλλου να κυμάνθηκε μεταξύ 1.500 - 1.520 δολαρίων ανά ουγγιά, όπως τονίζει όμως, δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, όπως αποκαλύπτεται και στα γραφήματα.



Τι πρόκειται να ακολουθήσει;

Κοιτάζοντας το γράφημα της μακροπρόθεσμης προοπτικής, φαίνεται πως η ψαλλίδα του χρυσού σχηματίζει το μεγαλύτερο άνοιγμα των τελευταίων 15 χρόνων.






Η μακροπρόθεσμη ένδειξη του γραφήματος δείχνει ότι η πορεία του θα συνεχίσει να είναι ανοδική αγγίζοντας τα 3.000 δολάρια ανά ουγκιά.
Στο ερώτημα αν αυτή την τιμή αναμένεται να την αγγίξει τις επόμενες εβδομάδες, η απάντηση είναι όχι. Είναι απλά η μακροπρόθεσμη πρόβλεψη. 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης