Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το Ιράν έστειλε επίσημη επιστολή στις ΗΠΑ - Αρνείται την εμπλοκή του στις επιθέσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας

tags :
Το Ιράν έστειλε επίσημη επιστολή στις ΗΠΑ - Αρνείται την εμπλοκή του στις επιθέσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας
Η Τεχεράνη έστειλε επίσημη επιστολή στις ΗΠΑ με την οποία αρνείται την εμπλοκή της στις επιθέσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας
Το Ιράν απηύθυνε «επίσημη νότα» προς τις ΗΠΑ μέσω της Ελβετίας, στην οποία τονίζει ότι δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις επιθέσεις που εξαπολύθηκαν το Σάββατο εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσε το πρακτορείο Irna.
Σε αυτή τη διακοίνωση που παραδόθηκε στην πρεσβεία της Ελβετίας στην Τεχεράνη, η οποία εκπροσωπεί και τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράν, η ισλαμική δημοκρατία «επιμένει στο γεγονός ότι δεν διαδραμάτισε κανένα ρόλο σε αυτές τις επιθέσεις και διαψεύδει και καταδικάζει τις κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου Trump και του υπουργού Εξωτερικών M. Pompeo» εναντίον της.
Ωστόσο η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι η απάντησή της σε οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση «δεν θα περιοριστεί στην πηγή», σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA.
«Σε επίσημη νότα προς τις ΗΠΑ μέσω της ελβετικής πρεσβείας, το Ιράν επανέλαβε ότι δεν ευθύνεται για τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε κίνηση των Αμερικανών εναντίον του Ιράν θα προκαλέσει άμεση αντίδραση», μετέδωσε το ISNA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης