Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά τα πρόσημα στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στις αποφάσεις της Fed - Στο +0,14% ο DAX

Θετικά τα πρόσημα στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στις αποφάσεις της Fed - Στο +0,14% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με κέρδη +0,02% στις 389,41 μονάδες.
Ανοδικά έκλεισαν τις συνεδριάσεις τους οι περισσότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια.
Στην Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε με κέρδη +0,14% στις 12.389,62 μονάδες.
Αντιθέτως, ο FTSE στο Λονδίνο σημείωσε οριακές μεταβολές στο -0,09% στις 7.314,05 μονάδες.
Image
Ο CAC στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη +0,09% στις 5.620,65 μονάδες, ενώ στο Χρηματιστήριο στο Μιλάνο, o FTSE MIB σημείωσε άνοδο +0,67% στις 21.947,70 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με οριακά κέρδη +0,02% στις 389,41 μονάδες.
Image
Τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ευρώπης ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων κερδών, δηλαδή σχεδόν 0,5%.
Η άνοδος έρχεται αφότου η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε αργά την Τρίτη (17/9) ότι η παραγωγή πετρελαίου θα αποκατασταθεί πλήρως μέχρι το τέλος του μήνα.
Η Fed είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια στις 21.00 ώρα Ελλάδας, ενώ αναμένεται να τα μειώσει για δεύτερη φορά φέτος, παρά τις βαθιές διαφωνίες μεταξύ των αξιωματούχων της για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας κίνησης.
Image
Όσον αφορά τις εξελίξεις σχετικά με την επίθεση στη Saudi Aramco, σταθεροποιείται η αγορά πετρελαίου μετά τις διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι θα αποκαταστήσει πλήρως την παραγωγή έως τα τέλη του μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι με τις επιθέσεις τέθηκε εκτός παραγωγή ύψους 5,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως, δηλαδή το 50% της παραγωγής της Σ. Αραβίας και περί του 5% της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής.
Image
Μετά τις αρχικές εκτιμήσεις για χάος στην αγορά ενέργειας, επικρατούν πιο ψύχραιμες φωνές.
«Εκτιμώ ότι η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου θα είναι βραχυπρόθεσμη, δεδομένης της ανησυχητικής εικόνας που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία», σχολιάζει ο Akira Takei, fund manager στην Asset Management One.
Ωστόσο, κρίσιμος θεωρείται ο γεωπολιτικός παράγοντας, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης στρατιωτικής σύρραξης στον Περσικό Κόλπο.
Μάλιστα, η Σαουδική Αραβία αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία και πληροφορίες που θα δείχνουν εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης