Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γεωργιάδης: Αδικαιολόγητη η αύξηση στην τιμή της βενζίνης - Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ληστέψει τους πολίτες

Γεωργιάδης: Αδικαιολόγητη η αύξηση στην τιμή της βενζίνης - Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ληστέψει τους πολίτες
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως έχουν βγει στους δρόμους συνεργεία ελέγχου για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια στην τιμή της βενζίνης
Οι εξελίξεις δεν «στηρίζουν» αύξηση της τιμής της βενζίνης διεμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας για εντατικούς ελέγχους από αρμόδια συνεργεία ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
«Δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης» υπογράμμισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Όπως είπε ο υπουργός σχετικά με τις τιμές των καυσίμων: «Μετά την επίθεση με τα drones στο διυλιστήριο της Σαουδικής Αραβίας είχαμε μία ραγδαία αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου.
Όμως, αυτή δεν κράτησε ούτε 24 ώρες, γιατί από το μεσημέρι της Δευτέρας η τιμή του πετρελαίου άρχισε να μειώνεται και μάλιστα αυτή η μείωση συνεχίστηκε και χθες. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης.
Ως υπουργείο συντονίσαμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, βγάλαμε συνεργεία ελέγχου στο δρόμο και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να ληστέψει τους πολίτες.
Όποιος διανοηθεί να αυξήσει τη βενζίνη θα έχει να κάνει μαζί μας».
Ο ίδιος σε ερώτηση σχετικά με το ύψος του φόρου στα καύσιμα σχολίασε ότι: «Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε μειώσει τον ΦΠΑ στα καύσιμα, αλλά η "πρώτη φορά Αριστερά" τον αύξησε.
Όπως μεθοδικά το κάναμε την πρώτη φορά, μειώσαμε τον ΦΠΑ και αυξήσαμε τα έσοδα, έτσι θα το κάνουμε και τώρα.
Είναι στο "ραντάρ" της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα γίνει στο σωστό χρόνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης