Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πατούλης: Θα ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Αττικής, με σύμμαχο το ΥΠΕΞ

Πατούλης: Θα ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Αττικής, με σύμμαχο το ΥΠΕΞ
O περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών
Με κοινές δράσεις στους πολυθεματικούς τομείς του Τουρισμού και της Επιχειρηματικότητας, και στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής, συμφώνησαν να προχωρήσουν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, κατά τη σημερινή (17/9) συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών.
Κατά τη συζήτηση, όπου μετείχαν επίσης ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόρης Δημητριάδης, και στελέχη του ΥΠΕΞ και της Περιφέρειας, ο υφυπουργός εξήρε το αυτοδιοικητικό έργο του κ. Πατούλη στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εξωστρέφειας της χώρας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Επίσης, τόνισε ότι στις προτεραιότητές του είναι η διαμόρφωση συνθηκών για την προσέλκυση επενδύσεων, η στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και η αλλαγή της εικόνας της χώρας, με στόχο να αποκτήσει ένα πιο σύγχρονο και εξωστρεφές πρόσωπο.
Πρότεινε, δε, μια εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών για την επίτευξη του κοινού στόχου.
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη βούληση της Περιφέρεια να υποστηρίξει αυτή τη συνεργασία, που θα συμβάλει στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής. Ιδιαίτερα εστίασε στους τομείς του Τουρισμού Υγείας, Ευεξίας και Ιαματικού τουρισμού, στην ενίσχυση του επιχειρείν με στόχο τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας και τη διαμόρφωση ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για επενδύσεις.
Αναφερόμενος στις δράσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλία του σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, για την ισχυροποίηση των δεσμών, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ισχυρές χώρες, όπως η Κίνα, η Αμερική και η Βραζιλία, αλλά και στην ομογένεια, τόνισε πως αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί με σύμμαχο και το υπουργείο Εξωτερικών.
«Προτεραιότητά μας είναι να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Αττικής μας και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης με όχημα τον τουρισμό, αλλά και την επιχειρηματικότητα.
Τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα θα αναδειχθούν με δράσεις που θα ξεκινήσουν άμεσα και θα δώσουν προοπτική με αναπτυξιακά οφέλη», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης