Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάχη στήθος με στήθος Netanyahu – Ganz δίνουν τα exit polls στο Ισραήλ

Μάχη στήθος με στήθος Netanyahu – Ganz δίνουν τα exit polls στο Ισραήλ
Τα exit polls δίνουν στο Λικούντ του Netanyahu 31-33 έδρες στην Κνεσέτ, «Μπλε και Λευκό» του Ganz 32-34 έδρες σε σύνολο 120 - σε ρόλο ρυθμιστή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού ο πρώην ΥΠΑΜ Lieberman
Ο αγώνας του απερχόμενου πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu για την πολιτική επιβίωσή του φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για μέρες ή και εβδομάδες, καθώς τα πρώτα exit polls από τις σημερινές βουλευτικές εκλογές δείχνουν ότι θα δώσει μάχη στήθος με στήθος με τον κεντρώο Beni Ganz.
Τα exit polls των ισραηλινών τηλεοπτικών καναλιών δείχνουν ότι το συντηρητικό Λικούντ του Netanyahu μπορεί να εξασφαλίσει 31-33 έδρες στην Κνεσέτ, σε σύνολο 120.
Το «Μπλε και Λευκό» του πρώην αρχηγού του στρατού  Beni Ganz προηγείται ελαφρά, με την πρόβλεψη να του δίνει 32-34 έδρες.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας Avigdor Lieberman – πρώην σύμμαχος και νυν πολιτικός αντίπαλος του Netanyahu – αναμένεται ότι θα παίξει ρόλο ρυθμιστή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
Μετά τις εκλογές του Απριλίου, ο 69χρονος Netanyahu δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση.
Το Λικούντ και το «Μπλε και Λευκό» είχαν εξασφαλίσει τότε από 35 έδρες το καθένα και χρειάζονταν τη στήριξη μικρότερων κομμάτων με διαφορρετικά –συχνά και εντελώς αντίθετα– πολιτικά προγράμματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης