Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πατούλης: Χαμένα χρόνια για την υγεία η πενταετία Δούρου

Πατούλης: Χαμένα χρόνια για την υγεία η πενταετία Δούρου
«Χαμένα χρόνια για την υγεία η πενταετία Δούρου»
«Η υγεία δεν έχει χρώμα, ούτε παράταξη», «ο ρόλος της Περιφέρειας είναι να υλοποιεί στοχευμένες πολιτικές, σε συνεργασία και με τους 66 δήμους, για την υγειονομική θωράκιση των κατοίκων του Λεκανοπεδίου», τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ Πατούλης, με αφορμή ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Ζωής» για την πολιτική στον τομέα της υγείας, που πρόκειται να εφαρμόσει η νέα διοίκηση της Περιφέρειας.
Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας επισημαίνεται ότι η διοίκηση Πατούλη σε αυτόν τον τομέα, έχει πέντε στρατηγικές προτεραιότητες, με στόχο τη διατήρηση της υγείας των πολιτών, μέσω της πρόληψης και του προσυμπτωματικού έλεγχου.
Για την υλοποίηση του στόχου προωθούνται πέντε στρατηγικές προτεραιότητες:

- Η υποστήριξη του πολίτη μέσα στο Σύστημα Υγείας.

- Εκτεταμένα προγράμματα πρόληψης, σε συνεργασία με τους δήμους της Αττικής.

- Ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και προβολή της Αττικής ως τουριστικού προορισμού υγείας και ευεξίας.

- Συνεργασία της Περιφέρειας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και στόχο την ένταξή μας στο Δίκτυο Υγιών Περιφερειών του Π.Ο.Υ, στο οποίο συμμετέχουν σήμερα 55 μεγάλες ευρωπαϊκές Περιφέρειες.

- Υιοθέτηση των 17 Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, που αναδεικνύουν την υγεία ως κεντρικό στόχο.

Βασικός στρατηγικός στόχος της νέας πολιτικής της Περιφέρειας, σημειώνεται πως είναι η βελτίωση της υγείας των πολιτών και η μείωση των ανισοτήτων στο συγκεκριμένο τομέα, μέσα από συγκεκριμένο πλάνο πολιτικών και δράσεων.
Ο κ Πατούλης χαρακτηρίζει «χαμένα χρόνια για την υγεία της Αττικής» την 5ετή θητεία της προκατόχου του Ρ. Δούρου, παρατηρώντας πως «μπορεί να είχε καλές προθέσεις, όμως δεν κατάφερε να διασφαλίσει την προαγωγή της δημόσιας υγείας».
Όπως μεταξύ άλλων σημειώνει, «δεν πέτυχε να βελτιώσει το περιβάλλον της Αττικής και να προστατεύσει τους κατοίκους από τις βλαβερές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός για μείωση της νοσηρότητας και θνησιμότητας του πληθυσμού.
Δεν υλοποιήθηκε κανένα μακροχρόνιο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου, δεν..»

Τέλος, ο νέος περιφερειάρχης καταλογίζει στη Ρ. Δούρου «ανακρίβειες» ως προς το ποσόν των άνω των 80 εκ ευρώ που διέθεσε για την ενίσχυση του εξοπλισμού των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής παραθέτοντας μεταξύ άλλων ότι:

• Δεν διέθεσε 40.000.000 για τον εξοπλισμό 31 δημόσιων νοσοκομείων.
Ο πρώτος διαγωνισμός είχε προϋπολογισμό 33.970.000 Υπεγράφησαν συμβάσεις ύψους 23.150.664,84 ευρώ και ο εξοπλισμός διατέθηκε σε 24 νοσοκομεία.
Δεν συμβασιοποιήθηκαν 2.
Προκηρύχθηκε δεύτερος διαγωνισμός, ο οποίος όμως βρίσκεται σε αναστολή.

• Δεν διέθεσε ποτέ 20.000.000 για τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Ο διαγωνισμός τους είχε προϋπολογισμό 19.904.000 ευρώ και δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη.

• Δεν διατέθηκαν ποτέ 22.300.000 ευρώ για τη στήριξη 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας, καθώς η ενεργοποίηση τους είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης