Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση Maduro υπέγραψε σειρά συμφωνιών με κόμματα της αντιπολίτευσης χωρίς τον Guaido

Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση Maduro υπέγραψε σειρά συμφωνιών με κόμματα της αντιπολίτευσης χωρίς τον Guaido
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας N. Maduro υπέγραψε μια σειρά συμφωνιών με ομάδες της αντιπολίτευσης
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας N. Maduro υπέγραψε μια σειρά συμφωνιών με ομάδες της αντιπολίτευσης μία ημέρα αφού ο ηγέτης της αντιπολίτευσης J. Guaido ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση «έχουν τελειώσει».
«Χαιρετίζω την υπογραφή συμφωνιών στις οποίες καταλήξαμε στο τραπέζι του διαλόγου με την αντιπολίτευση», ανέφερε ο Maduro στο Facebook, στο οποίο ανήρτησε και το πέντε σελίδων έγγραφο το οποίο υπέγραψαν Βενεζουελάνοι αξιωματούχοι και εκπρόσωποι μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ανάμεσά τους δεν ήταν ο Guaido, τον οποίο πολλές χώρες έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Την Κυριακή, περισσότερες από πέντε εβδομάδες αφού η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν για την εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση, ο Guaido ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις κατάρρευσαν.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξεκίνησαν τις συνομιλίες τον Ιούλιο, κυρίως στο νησί Μπαρμπέιντος της Καραϊβικής, έπειτα από έναν γύρο συζητήσεων τον Μάιο στο Όσλο της Νορβηγίας.
Ωστόσο ο Maduro απέσυρε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης από τις διαπραγματεύσεις τον Αύγουστο αφού κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι στηρίζει τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Βενεζουέλας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS