Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βουτιά άνω του 6% για το πετρέλαιο - Οι αιτίες της πτώσης και οι προοπτικές για τον μαύρο χρυσό

tags :
Βουτιά άνω του 6% για το πετρέλαιο - Οι αιτίες της πτώσης και οι προοπτικές για τον μαύρο χρυσό
Μετά το ράλι της Δευτέρας 16/9 ο μαύρος χρυσός κατρακυλά
Η Σαουδική Αραβία... οδηγεί στην τρέλα τους επενδυτές στην αγορά πετρελαίου, καθώς μετά το ράλι της Δευτέρας 16/9, εξαιτίας των κτυπημάτων στη Saudi Aramco, στη σημερινή (17/9) συνεδρίαση ο μαύρος χρυσός δέχεται σφυροκόπημα πωλήσεων, με αποτέλεσμα η πτώση του να ξεπερνά το 6% τόσο για το Brent όσο και για το αμερικανικό αργό (WTI).
Η πτώση για το πετρέλαιο ξεκίνησε και εντάθηκε μετά την ανακοίνωση της Σ. Αραβίας ότι η ημερήσια παραγωγή της δεν θα επηρεαστεί, τελικά, τόσο όσο είχε αρχικά υπολογιστεί και θα επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα εντός (το αργότερο) των επόμενων δύο ή τριών εβδομάδων.
Image
Όπως ανέφερε ανώτερη πηγή της κυβέρνησης της χώρας στο Reuters η Σ. Αραβία είναι πολύ κοντά στο να αποκαταστήσει κατά 70% την ημερήσια παραγωγή της.
Την ίδια ώρα η Citigroup προειδοποιεί  ότι μπορεί να υπάρξει κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού στην παγκόσμια οικονομία λόγω της πετρελαϊκής κρίσης, προειδοποιεί η Citigroup.
Από την πλευρά της η JP Morgan εκτιμά ότι η Wall Street δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα αν δεν αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου στα 80-85 δολ. το βαρέλι.
Image
Την ίδια ώρα, η Capital Economics υπογραμμίζει ότι η επίδραση της κρίσης στις αγορές είναι περιορισμένη, με το βασικό σενάριο να προβλέπει σταθεροποίηση των τιμών στα 60 δολ. το βαρέλι.
Προειδοποιεί ωστόσο ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις αποτελούν αστάθμητο παράγοντα, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί μια γενικευμένη στρατιωτική σύρραξη στον Περσικό Κόλπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης