Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Άτονη υποχώρηση με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Άτονη υποχώρηση με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Η είδηση της ημέρας είναι η υπερκάλυψη του ομολόγου του ΟΤΕ και φυσικά το επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε ο οργανισμός. Δεν είναι μόνο ότι δανείζεται φθηνότερα πλέον, αυτό μπορεί να το περίμεναν οι αναλυτές (αν και δεν νομίζουμε σε αυτό το ύψος), είναι και ότι σηματοδοτεί μία άλλη εποχή για την Ελλάδα.

Δείχνει το δρόμο για τα εταιρικά ομόλογα των καλών εταιρειών, τα επιτόκια που ίσως βγουν να δανειστούν οι τράπεζες και μάλλον θα είναι καλύτερα από αυτά που είδαμε πρόσφατα και φυσικά για τη χώρα. Αυτή η θετική εξέλιξη δεν αποτυπώθηκε ούτε στη μετοχή ούτε στο γενικό δείκτη, πάντως.

Υπάρχει μία επιφυλακτικότητα λόγω των διεθνών εξελίξεων. Δεν μας έφτανε ο εμπορικός πόλεμος και το Brexit και οι φόβοι για ύφεση, έχουμε τώρα και τη Σαουδική Αραβία. Η αγορά μας ήταν άτονη με χαμηλό τζίρο αν και παρά τις απώλειες είχε και κάποια καλά στοιχεία.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Μπορεί να έχουν διολισθήσει αρκετές μετοχές από τα υψηλά τους (κάποιες είχαν πάει και υψηλότερα από όσο έπρεπε), και αναφερόμαστε σε αυτές που παρακολουθεί η στήλη, αλλά δε βλέπουμε διαθέσεις για μεγάλες πωλήσεις. Υπάρχουν μετοχές που είναι ο πωλητής στην τιμή του προηγούμενου κλεισίματος και δεν γίνονται πράξεις.

Αυτό θα μας πείτε μπορεί να οφείλεται στην απουσία επενδυτών. Δεν αποκλείεται, αλλά και πάλι οι τιμές δεν υποχωρούν και νομίζουμε πως είναι και κάτι άλλο. Ο όγκος σήμερα ήταν χαμηλός σε πολλές μετοχές. Κλουκίνας, Ιντρακόμ Κατασκευές, Κέκροψ, Τεχνική Ολυμπιακή, Centric, ΕΚΤΕΡ, Moda Bagno, Έλτον και αρκετές ακόμα στέκονται μια χαρά. Σα να χτίζουν μία βάση… Θα συνεχίσουμε να τις παρατηρούμε γιατί για κάποιες θα θέλαμε καλύτερα σημεία εισόδου.

ΟΤΕ: Το μάζεμα που έγινε στα 12 ευρώ αποδίδει καρπούς. Εντυπωσιακό το επιτόκιο στο 1% για επταετές ομόλογο. Με τέτοια επιτόκια οι επενδύσεις είναι πιο εύκολες, αν και εδώ τα χρήματα πάνε για αποπληρωμή. Για άλλες όμως εισηγμένες; Στις τελικές δημοπρασίες η μετοχή έκλεισε με άνοσο 0,79% και στα 12,68 ευρώ όπου έχει εκεί γύρω και μία αντίσταση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο πρώτο μισό της συνεδρίασης πήγε μέχρι και τα 2 ευρώ και είχε καλούς αγοραστές. Όμως τα χαρτιά ήταν και πάλι περισσότερα από τα λεφτά. Θα θέλαμε σήμερα να έμπαινε ένα φρένο στην πτώση και να βλέπαμε τιμές ξανά πάνω από τα 2 ευρώ. Όμως φαίνεται πως ίσως δούμε ακόμα χαμηλότερες τιμές αφού οι πωλητές πλέον δεν περιμένουν…

ΑΒΑΞ: Είχε φτάσει αρχές Αυγούστου ακόμα και στα 0,8790 ευρώ για λόγους που δεν κατανόησε η στήλη. Τώρα έχει διορθώσει και μάλιστα δυναμική κάνοντας πράξεις κάτω από τα 0,59 ευρώ όπου εντοπίζεται μία καλή στήριξη.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με χαμηλό όγκο συναλλαγών έγραψε χαμηλό ημέρας στα 2 ευρώ. Τώρα η αποτίμηση είναι πιο λογική σε σύγκριση με τα υψηλά των 2,58 ευρώ. Θα περιμένουμε αποτελέσματα εξαμήνου αν και γνωρίζουμε πως το ισχυρό τρίμηνο είναι το τρίτο. Η μετοχή κάνει χαμηλό όγκο και δε φαίνεται πως την «προσέχουν» παρά τον ξένο που υπάρχει στο μετοχολόγιο. Στα 2,12 ευρώ με άνοδο 2,91% και όγκο 3 χιλ. τεμάχια.

LAMDA: Συνεχίζεται η διολίσθηση. Με 79 χιλ. τεμάχια υποχώρησε στα 7,86 ευρώ χάνοντας 2,96%. Έγραψε χαμηλό στα 7,80 ευρώ και υψηλό στα 8,12 ευρώ.

ΕΠ.ΚΕΦ.: Η νέα διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς φαίνεται δραστήρια και στα πρώτα της δείγματα γραφής, δείχνει πως θέλει καλύτερη διάχυση της πληροφόρησης και ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού. Είδαμε κάποιες επιστολές που έστειλε στις εισηγμένες και κάποιες απάντησαν αμέσως σε δημοσιεύματα. Είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και ακόμα πιο εντατικά και πιεστικά.

ΒΑΡΑΓΚΗΣ: Εδώ και μέρες έχει αγοραστές, όπως έχει ξαναγράψει η στήλη και μάλιστα δεν υπάρχουν πωλητές, με αποτέλεσμα να βγαίνουν οι αγοραστές υψηλότερα. Στα 0,0950 ευρώ με όγκο 1.825 τεμάχια και άνοδο 19,50%. Η αποτίμηση στις 450 χιλ. ευρώ. Σημειώνουμε πως με βάση την πληροφόρηση που έχουμε μόνο για όχημα κάνει η εταιρεία.

FRIGOGLASS: Επιμένουν οι πωλητές στα 0,20 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης