Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η ένταση στην Μέση Ανατολή θα εκτονωθεί μόνο μέσω μιας συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν

Merkel: Η ένταση στην Μέση Ανατολή θα εκτονωθεί μόνο μέσω μιας συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν

Επιστροφή στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν ζητά η Merkel

Η Angela Merkel πιστεύει πως είναι αναγκαία η επιστροφή στην συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά για την εκτόνωση των εντάσεων στην περιοχή.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος ζήτησε την επιστροφή σε μία διεθνή συμφωνία που θα περιορίζει τις πυρηνικές δραστηριότητες στο Ιράν, χαρακτηρίζοντας αυτήν την προοπτική ως το μόνο μέσο για την εκτόνωση των εντάσεων στην Μέση Ανατολή.
"Πιστεύουμε ότι μία συμφωνία που θα αποτρέπει το Ιράν από την απόκτηση στρατιωτικών πυρηνικών δυνατοτήτων, είναι ένα δομικό μοντέλο που θα πρέπει να επιτρέψουμε", ανέφερε η κ. Merkel κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας.
Η Καγκελάριος όμως υποστήριξε πως υπάρχει και ένας κατάλογος εμποδίων που προέρχονται από την Τεχεράνη, όπως το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων και το πρόβλημα της Συρίας.
"Τις τελευταίες ημέρες, και μετά την επίθεση στην Aramco, αυξήθηκαν οι εντάσεις στην περιοχή. Η Γερμανία θα είναι πάντα υπέρ της εκτόνωσής τους και οι μακροπρόθεσμες λύσεις είναι εφικτές μόνο μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας και συναίνεσης", υπογράμμισε η Angela Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης