Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δριμεία κριτική Merkel στον Netanyahu για το σχέδιο προσάρτησης της Κοιλάδας του Ιορδάνη: Θέτει σε κίνδυνο την ειρηνευτική διαδικασία

tags :
Δριμεία κριτική Merkel στον Netanyahu για το σχέδιο προσάρτησης της Κοιλάδας του Ιορδάνη: Θέτει σε κίνδυνο την ειρηνευτική διαδικασία
Δριμεία κριτική Merkel στον Netanyahu για το σχέδιο προσάρτησης της Κοιλάδας του Ιορδάνη
Δριμεία κριτική άσκησε η Angela Merkel στο σχέδιο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu να προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε δηλώσει προ ημερών πως η προσάρτηση θα είναι ένα από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης του, σε περίπτωση επανεκλογής του στην πρωθυπουργία του Ισραήλ. Οι εκλογές διεξάγονται σήμερα.
Η Angela Merkel κατέκρινε το σχέδιο αυτό λέγοντας πως βλάπτει τις προσπάθειες για διαπραγμάτευση ειρηνευτικής συμφωνίας στην περιοχή.
"Η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει μια διεθνώς διαπραγματευόμενη λύση ειρήνης με την έννοια μιας λύσης δύο κρατών. Οι προσαρτήσεις είναι πάντοτε επιζήμιες για τις ειρηνευτικές λύσεις. Δεν βοηθούν και επομένως δεν συμφωνούμε ", δήλωσε η Merkel σε συνέντευξη Τύπου με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας.
Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο βασιλιάς της Ιορδανίας λέγοντας πως "αυτή η προσέγγιση θα ήταν καταστρεπτική για οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης του Παλαιστινιακού Ζητήματος".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης