Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά 6 εβδομάδων η στερλίνα λόγω Johnson, στο -0,14% και τα 1,2410 δολ.

Απομακρύνεται από τα υψηλά 6 εβδομάδων η στερλίνα λόγω Johnson, στο -0,14% και τα 1,2410 δολ.
Κατά την ολοκλήρωση της περασμένης εβδομάδας το βρετανικό νόμισμα ενισχύθηκε κατά +1,3%
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (17/9) η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς απομακρύνεται από τα υψηλά έξι εβδομάδων στα οποία είχε βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson εμμένει στη δέσμευσή του να υλοποιήσει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, η στερλίνα υποχωρεί κατά -0,14% έναντι του αμερικανικού, στα 1,2410 δολ. την ίδια στιγμή που το ευρώ ενισχύεται κατά +0,36% έναντι του βρετανικού νομίσματος, στις 0,8877 στερλίνες.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος με βάση τη νομοθεσία που ψηφίστηκε νωρίτερα εντός του μήνα να ζητήσει νέα τρίμηνη παράταση του Brexit, εάν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, με τον ίδιο ωστόσο να επιμένει ότι το Brexit θα λάβει χώρα στις 31 Οκτωβρίου ακόμα και χωρίς συμφωνία.
Μέχρι στιγμής, η στερλίνα έχει ενισχυθεί περισσότερο από +3% τον Σεπτέμβριο του 2019, μετά την έγκριση της νομοθεσίας από το βρετανικό κοινοβούλιο, ώστε να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Παράλληλα, κατά την ολοκλήρωση της περασμένης εβδομάδας το βρετανικό νόμισμα ενισχύθηκε κατά +1,3%, δεχόμενο ώθηση από τις αναφορές ότι οι σύμμαχοι του Johnson στη Βόρεια Ιρλανίδα ενδέχεται να μετριάσουν τη στάση τους απέναντι στο Brexit, οι οποίες ωστόσο διαψεύσθηκαν.
«Το βασικό ερώτημα για την στερλίνα παραμένει εάν το άτακτο Brexit στα τέλη Οκτωβρίου βρίσκεται de facto εκτός ατζέντας ή όχι», αναφέρουν οι αναλυτές της Commerzbank, προσθέτοντας ότι «οι τελευταίες εξελίξεις έδειξαν ότι το πρόσφατο ράλι της στερλίνας δε δικαιώθηκε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης