Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν θέλω πόλεμο μετά τις επιθέσεις στην Aramco. Προέχει να βρεθεί ο ένοχος

Trump: Δεν θέλω πόλεμο μετά τις επιθέσεις στην Aramco. Προέχει να βρεθεί ο ένοχος
Trump: Δεν θέλω πόλεμο μετά τις επιθέσεις στην Aramco.
Ο Donald Trump ισχυρίζεται ότι δεν θέλει πόλεμο μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Ιράν για τις επιθέσεις στην Aramco αλλά τόνισε ότι δεν θέλει να πάει σε πόλεμο, την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται και εντείνουν τους φόβους για μία νέα σύγκρουση στην Μέση Ανατολή.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκαν μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις, με τον θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενέι να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν συνομιλίες με τις ΗΠΑ.
Ο Trump έχει καταστήσει σαφές ότι δεν σκοπεύει να προβεί σε συγκρούσεις στην Μέση Ανατολή, αν και τονίζει πως οι ΗΠΑ ερευνούν εάν το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις με drone στις εγκαταστάσεις της Aramco.
"Έχουμε πολλές επιλογές αλλά δεν εξετάζω τώρα αυτό. Προέχει να βρούμε οριστικά ποιος το έκανε αυτό", δήλωσε.
Έτσι κι αλλιώς χθες, ο Trump επαίνεσε εαυτόν για την πληρότητα τις χώρας του στο πετρέλαιο και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι προτεραιότητα των ΗΠΑ να απαντήσουν στις επιθέσεις.
Το ζήτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, οι οποίες είναι ήδη τεταμένες μετά από την απόσυρση της Ουάσιγκτον από την Συμφωνία για τα πυρηνικά και την επιβολή κυρώσεων στην Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης