Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έρευνα BofA Merrill Lynch: Στο υψηλότερο σημείο της 10ετίας οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ

Έρευνα BofA Merrill Lynch: Στο υψηλότερο σημείο της 10ετίας οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ
Το 38% των συμμετεχόντων σε έρευνα της BofA Merrill Lynch δήλωσε ότι αναμένουν ύφεση κατά το επόμενο έτος
Στο υψηλότερο σημείο μετά τον Αύγουστο του 2009 βρίσκεται ο κίνδυνος της παγκόσμιας ύφεσης, καθώς η επιβράδυνση της ανάπτυξης, το εμπόριο και η πολιτική αβεβαιότητα επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch.
Το 38% των fund mangers που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένει ύφεση κατά το επόμενο έτος, έναντι 34% που ήταν στην έρευνα του Αυγούστου.
Η έρευνα έδειξε ότι οι επενδυτές βλέπουν τα δημοσιονομικά μέτρα της Γερμανίας να έχουν τον πιο bullish δυναμική για τα risk assets κατά τους επόμενους έξι μήνες.
Στο μέτωπο των ΗΠΑ, οι επενδυτές που ερωτήθηκαν προσδιόρισαν τις δαπάνες υποδομής ως τον τομέα της οικονομικής πολιτικής με την πιο διστακτική υποστήριξη.
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας παρέμεινε στην κορυφή της λίστας για τους κινδύνους απρόσμενων γεγονότων (tail risk) με το 40% να θεωρεί το εμπόριο ως βασική ανησυχία.
Όσον αφορά τη λύση για τον εμπορικό πόλεμο, το 38% δηλώνει ότι η εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι το «νέο κανονικό» έναντι μόλις 30% που αναμένουν μια λύση πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης