Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μυτιληναίος, Aegean Airlines, Fourlis, Quest και Alpha Bank στις κορυφαίες επιλογές της Beta ΑΧΕΠΕΥ

tags :
Μυτιληναίος, Aegean Airlines, Fourlis, Quest και Alpha Bank στις κορυφαίες επιλογές της Beta ΑΧΕΠΕΥ
Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως μία σειρά από παράγοντες βοηθούν στην ανάταση της οικονομίας
Έκθεση για τις μεσοπρόθεσμες ευκαιρίες και προκλήσεις για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία δημοσίευσε η Beta και παράλληλα αναφέρει τις κορυφαίες της επιλογές για μετοχές οι οποίες διαθέτουν ισχυρούς ισολογισμούς, ανοδικό momentum κερδών αλλά και μετοχές από εταιρείες του κλάδου των λιανικών πωλήσεων και με πιεσμένες αποτιμήσεις.
Οι μετοχές των Jumbo, Μυτιληναίος, Aegean Airlines, Fourlis και Quest είναι στις κορυφαίες της επιλογές και από τον χρηματοοικονομικό κλάδο ξεχωρίζει την Alpha Bank.
Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως μία σειρά από παράγοντες βοηθούν στην ανάταση της οικονομίας.
Τα capital controls έχουν αφαιρεθεί, ο τουρισμός και οι εξαγωγές διατηρούν το ανοδικό τους momentum, οι τιμές των ακινήτων έχουν ενισχυθεί, η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Επιπλέον υπάρχουν μία σειρά από θέματα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ανάπτυξη, όπως η πιστωτική επέκταση, η μείωση των NPEs, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αναβαθμίσεις της οικονομίας και η φορολογία.
Αρκετές προκλήσεις υπάρχουν ακόμα αλλά έχουν γίνει αρκετά που ανοίγουν το δρόμο για βιώσιμα ποσοστά ανάπτυξης διατηρώντας τους δημοσιονομικούς στόχους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης