Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Οι διακυμάνσεις στο πετρέλαιο επηρεάζουν commodities και αναδυόμενες - Ασφάλεια σε ομόλογα, δολάριο

tags :
Morgan Stanley: Οι διακυμάνσεις στο πετρέλαιο επηρεάζουν commodities και αναδυόμενες - Ασφάλεια σε ομόλογα, δολάριο
Η πρόσφατη αναταραχή στην αγορά ήρθε όταν το brent διαπραγματεύεται σε ούτως ή άλλως υψηλά (ακριβά) επίπεδα
Τις δευτερογενείς επιπτώσεις των μεγάλων διακυμάνσεων στην τιμή του πετρελαίου εξετάζει η Morgan Stanley, μετά και τις τελευταία εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία που προκάλεσαν ισχυρές αναταράξεις στην αγορά ενέργειας.
Στην τελευταία 7σέλιδη έκθεσή της με τίτλο "What Happens When Oil Spikes?" (τι συμβαίνει όταν το πετρέλαιο καταγράφει μεγάλες διακυμάνσεις) που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, η Morgan Stanley εξηγεί ότι οι μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε αυτές που αποδίδονται στην υπερβάλλουσα προσφορά και σε εκείνες με τη μικρότερη προσφορά.
Η χθεσινή (16/9) μεγάλη άνοδος έχει λίγα κοινά στοιχεία με τις προηγούμενες διακυμάνσεις.
Image
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων μεγάλων διακυμάνσεων μιας ημέρας τα τελευταία δέκα χρόνια, τα φαινόμενα έχουν εμφανιστεί σε αγορές με υπερβάλλουσα προσφορά, όπου χαρακτηρίζονται από την πτωτική πορεία των μελλοντικών συμβολαίων για τις τιμές (Contango), της επιδείνωσης του outlook 3-12 μηνών και τις χαμηλές αποτιμήσεις.
Η πρόσφατη διακύμανση όμως ήρθε όταν το brent διαπραγματεύεται σε ούτως ή άλλως υψηλά (ακριβά) επίπεδα, με πλαγιοανοδικό momentum και καμπύλη στην οποία οι μελλοντικές τιμές προσαρμόζονται ανοδικά (backwardation), παρά το γεγονός ότι δεν εμφανίζονται τόσο ισχυρές όσο ήταν οι αγορές πετρελαίου στην αρχή του 2000 και το 1990.
Υπό αυτά τα δεδομένα, οι αντίστοιχες ημερήσιες μεγάλες διακυμάνσεις εξαιτίας του παράγοντα της προσφοράς, οδηγούν σε χαμηλές αποδόσεις για τα commodities και τις αγορές των αναδυομένων οικονομιών για το επόμενο εξάμηνο.
Ομόλογα, δολάριο και γεν δείχνουν να έχουν μεγαλύτερες αντοχές στις εν λόγω διακυμάνσεις, αν και ο χρηματοοικονομικός κλάδος και τα value stocks υποαποδίδουν.
Αναλυτικά το ιστορικό:
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης