Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρές απώλειες στο ξεκίνημα με την Ελλάκτωρ στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρές απώλειες στο ξεκίνημα με την Ελλάκτωρ στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Ξεκίνησε με συσσώρευση και μικρές απώλειες. Το βλέμμα είναι στραμμένο στις διεθνείς αγορές αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα. Σημειώστε πως αύριο ξεκινάει το road show στο Λονδίνο με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να δίνει το «παρών».

Θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τη χώρα, αλλά βέβαια το διεθνές περιβάλλον δεν είναι και τόσο καλό. Από την άλλη σήμερα συμπληρώνονται και 20 χρόνια από τη «φούσκα» του 1999. Δείτε λίγο και το σχετικό γράφημα της αγοράς.
Image
Χαμηλός ο τζίρος στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και υποχωρούν λίγο οι τράπεζες. Η Alpha Bank χάνει λίγο πάνω από 1% με όγκο κοντά στις 100 χιλ. τεμάχια στα πρώτα 7 λεπτά. Στο 1% οι απώλειες για τη Eurobank.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Βελτιωμένα είναι τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου και ειδικά σε επίπεδο EBITDA και περιθωρίου EBITDA. Ο όμιλος εμφάνισε μικρές ζημιές σε επίπεδο κερδών μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ενώ τα προ φόρων ήταν κέρδη 29,3 εκατ. ευρώ από ζημιά 11,6 εκατ. ευρώ. Υψηλός ο φόρος εισοδήματος στα 23,6 εκατ. ευρώ από 19,3 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα δείχνει πως βελτιώνεται και πιστεύουμε ότι η διοίκηση είναι σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει. Θεωρούμε πως εδώ το turnaround έχει καλές πιθανότητες. Αρνητικές ήταν οι λειτουργικές ταμειακές ροές. Η μετοχή ξεκίνησε ανοδικά και κάτω από τα 2 ευρώ. Το βλέμμα μας είναι στους πωλητές οι οποίοι στις τελευταίες συνεδριάσεις «πλήγωσαν» την αποτίμηση, αλλά εκτιμούμε πως τα αποτελέσματα θα φέρουν αγοραστές.

ΛΑΜΔΑ: Λίγο πάνω από τα 8 ευρώ η μετοχή με τους επενδυτές να περιμένουν ανακοινώσεις. Αν και έχουν γραφτεί αρκετά δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία.

CENTRIC: Συνεχίζεται η πίεση στη μετοχή και οι πωλητές όποτε βρίσκουν καλούς αγοραστές δίνουν κομμάτια ακόμα και κάτω από τα 0,23 ευρώ. Περαιτέρω υποχώρηση θα δώσει καλό σημείο εισόδου. Πιστεύουμε ότι η διοίκηση θα εκμεταλλευτεί με καλό τρόπο την ταμειακή της θέση.

ΜΙΚΡΑ: Με χαμηλούς όγκους ξεκίνησαν. Βρήκαν και την ευκαιρία κάποιοι γαλαντόμοι με λίγα λεφτά να γράφουν δυνατές απώλειες σε κάποια χαρτιά. Η Νάκας με 10 κομμάτια υποχωρεί 9%, η Καραμολέγκος με 20 τεμάχια 8,7% και η Σπύρου με άλλα 20 κομμάτια υποχωρεί 8,3%.

Από την άλλη με 10 τεμάχια, η Ιντερτέκ ενισχύεται 4,8% αλλά ο πρώτος πωλητής είναι ήδη χαμηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης