Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών 2019

Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών 2019
Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2019: Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν
Ξεκινούν σε λίγες ημέρες οι ηλεκτρονικές εγγραφές των φοιτητών στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας.
Οι εγγραφές αναμένεται να πραγματοποιηθούν, όπως και πέρυσι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, ηλεκτρονικά, με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από τις γραμματείες των τμημάτων.
Οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα κληθούν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.gr.
Το παραπάνω διάστημα αφορά τους επιτυχόντες σε ιδρύματα που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και όχι από τα υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.
Εξαιρούνται, δηλαδή, όσοι με τις βάσεις 2019 πέρασαν στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Πυροσβεστικές Ακαδημίες και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου.
Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε. στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται πως πέρσι η εγκύκλιος εκδόθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις εγγραφές στο διάστημα από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 18 Σεπτεμβρίου 2018.
Στο τέλος του μήνα το υπουργείο θα ανακοινώσει και τις ημερομηνίες για τις αιτήσεις μετεγγραφής τις οποίες θα πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης