Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υποβαθμίζει το outlook του Χονγκ Κονγκ καθώς οι βίαιες διαδηλώσεις συνεχίζονται

Moody's: Υποβαθμίζει το outlook του Χονγκ Κονγκ καθώς οι βίαιες διαδηλώσεις συνεχίζονται
Η πιστοληπτική ικανότητα υποβαθμίστηκε από σταθερή σε αρνητική διατηρήθηκε σε Aa2
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα του Χονγκ Κονγκ σε αρνητική από σταθερή που ήταν προηγουμένως αν και διατήρησε τον χαρακτηρισμότ Aa2.
"Η μεταβολή των προοπτικών ως αρνητικών αντανακλά τον αυξανόμενο κίνδυνο ότι οι συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν μια διάβρωση της δύναμης των θεσμών του Χονγκ Κονγκ, με χαμηλότερη κυβερνητική και πολιτική αποτελεσματικότητα από ό, τι είχε προηγουμένως αξιολογηθεί από την Moody's και την υπονόμευση των πιστωτικών θεμελιωδών αξιών του Χονγκ Κονγκ, βλάπτοντας την ελκυστικότητά του ως εμπορικό και οικονομικό κόμβο ", δήλωσε ο οίκος.
Η υποβάθμιση έρχεται λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη από τον οίκο Fitch.
Ο οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's άλλαξε την άποψή του για τη βαθμολογία του Χονγκ Κονγκ σε αρνητικό από σταθερό τη Δευτέρα, αντικατοπτρίζοντας αυτό που ονομάζεται αυξανόμενος κίνδυνος "διάβρωσης της δύναμης των θεσμών του Χονγκ Κονγκ" εν μέσω των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών.
Η κίνηση ακολουθεί την υποβάθμιση της Fitch Ratings νωρίτερα τον Σεπτέμβριο του 2019 για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση του Χονγκ Κονγκ σε "AA" από το "AA +".
"Η Moody's έχει σημειώσει στο παρελθόν ότι η υποβάθμιση θα μπορούσε να προκληθεί από τη μετατόπιση της τρέχουσας ισορροπίας μεταξύ της οικονομικής εγγύτητας και της νομικής και κανονιστικής απόστασης της SAR (Ειδικής Διοικητικής Περιοχής) από την Κίνα", ανέφερε η Moody's.
"Η απόφαση να αλλάξουν οι προοπτικές του Χονγκ Κονγκ σε αρνητικό αυξάνουν την ανησυχία ότι αυτή η μετατόπιση συμβαίνει, παρά τις πρόσφατες κινήσεις της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ για την κάλυψη ορισμένων απαιτήσεων των διαδηλωτών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης