Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Περίπου 14.000 αμερικανοί στρατιώτες των ΗΠΑ παραμένουν στο Αφγανιστάν

tags :
Περίπου 14.000 αμερικανοί στρατιώτες των ΗΠΑ παραμένουν στο Αφγανιστάν
Εκτιμάται ότι περίπου 14.000 στρατιώτες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το ενεργό προσωπικό, τα μέλη της Εθνικής Φρουράς καθώς και οι πολιτικό προσωπικό παραμένουν στο Αφγανιστάν.
Μετά τις ακυρωμένες συνομιλίες μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και των Ταλιμπάν, είναι πολύ πιθανό ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ που αναπτύσσονται επί του παρόντος στη χώρα να παραμείνουν εκεί χωρίς προκαθορισμένο χρόνο επιστροφής για τώρα.
Σήμερα, εκτιμάται ότι περίπου 14.000 στρατιώτες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το ενεργό προσωπικό, τα μέλη της Εθνικής Φρουράς καθώς και οι πολιτικό προσωπικό (εργολάβοι, υπάλληλοι DOD), παραμένουν στο Αφγανιστάν.
Όπως σημειώνει η Katharina Buchholz από την Statista, μεταξύ του 2013 και του 2015, το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού των ΗΠΑ που βρισκόταν στην κεντρική ασιατική χώρα απομακρύνθηκε, όπως δείχνει το Infographic.
Από τότε οι αριθμοί κυμαίνονται αντανακλώντας την αβεβαιότητα γύρω από την παρατεταμένη αποστολή του στρατού των ΗΠΑ στo Aφγανιστάν.
Το 2018, η κυβέρνηση Trump σταμάτησε να δημοσιεύει λεπτομερείς αριθμούς των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν μέσω των αρχείων του Υπουργείου Άμυνας, αλλά είναι πιθανό ότι ο στρατός εξακολουθεί να αποτελεί την πλειοψηφία των δυνάμεων που αναπτύσσονται στη χώρα.
Η στρατιωτική δέσμευση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν είναι ο μακρύτερος πόλεμος της Αμερικής. Η σημερινή επιχείρηση υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ονομάζεται «αποφασιστική υποστήριξη» και στοχεύει στην εκπαίδευση και παροχή συμβουλών στις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν.
 
Infographic: Around 14,000 U.S. Troops Remain in Afghanistan | Statista


Θα βρείτε περισσότερα infographics στο Statista
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης