Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Sanchez απορρίπτει τις προτάσεις των Ciudadanos για σχηματισμό κυβέρνησης

Ο Sanchez απορρίπτει τις προτάσεις των Ciudadanos για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Sanchez απέρριψε ως μη ρεαλιστικούς τους όρους του ηγέτη των Ciudadanos, Albert Rivera
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Pedro Sanchez απέρριψε τους όρους του ηγέτη των Ciudadanos, Albert Rivera να τον στηρίξει σε ψηφοφορία για σχηματισμό κυβένησης, όπως ανέφεραν πξηές του PSOE.
Ο ηγέτης των κεντρώων Ciudadanos πρότεινε στον επικεφαλής του Partido Popular (PP) Pablo Casado να προσφέρουν την στήριξή τους στον Pedro Sanchez ώστε να διευκολυνθεί η ανάληψη της πρωθυπουργίας.
Αυτό το οποίο ουσιαστικά πρότεινε ο Rivera είναι οι Ciudadanos και το PP να απέχουν υπό όρους από το κοινοβούλιο στο πλαίσιο συνταγματικής συφωνίας, εφόσον ο Sanchez δεχθεί τρεις όρους: να μην αυξηθούν οι φόροι στους ιδιώτες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, να εφραμοστεί το άρθρο 155 στην Καταλονία ώστε η περιοχή να υπαχθεί στην εξουσία της κεντρικής κυβέρνησης και τρίτον, οι Σοσιαλιστές να ακυρώσουν την συμφωνία τους στην Navarra με τους εθνικιστές και την αριστερά και να δημιουργήσουν μία νέα Εκτελεστική Εξουσία με την Navarra Suma - που περιλαμβάνει τους ίδιους και το PP.
Ο Pedro Sanchez απέρριψε τους όρους του Rivera, δηλώνοντας πως ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένας λόγος το PP και οι Ciudadanos να απέχουν. Αν μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση τότε η Ισπανία θα οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές. Πάντως ο βασιλιάς Φίλιππος βρίσκεται σε διαβουλεύσεις προκειμένου να σταματήσει αυτή η μακρά περίοδος ακυβερνησίας στην Ισπανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης