Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mobius: Η Βραζιλία μπορεί να επωφεληθεί από τις επιθέσεις στην Σαουδική Αραβία

Mobius: Η Βραζιλία μπορεί να επωφεληθεί από τις επιθέσεις στην Σαουδική Αραβία
"Ευκαιρία" για την Βραζιλία η επίθεση στην Aramco
Ο βετεράνος επενδυτής Mark Mobius πιστεύει ότι η Βραζιλία θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco. Θα αποτελούσε ενδιαφέρουσα εξέλιξη η ανάδυση μιας τέτοιας αγοράς.
"Νομίζω ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται ότι πρέπει να κοιτάξουμε και σε άλλες χώρες για προμήθειες πετρελαίου, όπως η Βραζιλία και το Μεξικό", ανέφερε ο Mobius σε συνέντευξή του στο CNBC, τονίζοντας πως θεωρεί ότι η Βραζιλία μπορεί να παράγει πολύ πετρέλαιο.
Σύμφωνα με τον Mobius, εφόσον η χώρα μπορεί να δημιουργήσει το σωστό επενδυτικό κλίμα, θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 70% ως το 2035.
Η παραγωγή πετρελαίου στην Βραζιλία βρίσκεται στα 2,77 εκ. βαρέλια/ημέρα. Η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας τον Αύγουστο 2019 ανήλθε στα 9,77 εκ. βαρέλια/ημέρα.
Εκτός της Βραζιλίας, ο Mobius είπε ότι η Τουρκία, η Ινδονησία και η Νότια Κορέα έχουν "μερικές πολύ καλές εταιρείες" που προσφέρουν επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ οι αγορές στο Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη φαίνονται ελκυστικές.
Η Mobius Capital Partners εξετάζει επίσης τις χώρες που θεωρεί ότι μπορούν να επωφεληθούν από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
"Λόγω του εμπορικού πολέμου, δεν θέλαμε να βάλουμε πάρα πολλά στην Κίνα, αν και η Κίνα εξακολουθεί να είναι μεγάλη στο χαρτοφυλάκιο και θέλαμε να επενδύσουμε περισσότερο στην Ινδία και σε άλλα μέρη του κόσμου", δήλωσε.
"Υπάρχει πολλή μεταποιητική βιομηχανία που κινείται σε ορισμένες από αυτές τις άλλες αναδυόμενες χώρες, όπως το Βιετνάμ, όπως η Καμπότζη, το Μπαγκλαντές - πολλά μεταποιητικά προϊόντα από την Κίνα μετακινούνται σε αυτές τις χώρες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης