Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Θα δεχθούμε με ικανοποίηση εξεταστική επιτροπή για τη Novartis

tags :
Βούτσης: Θα δεχθούμε με ικανοποίηση εξεταστική επιτροπή για τη Novartis
Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί με ικανοποίηση κάθε κυβερνητική για οποιαδήποτε επιτροπή για την υπόθεση Novartis 
«Ναι» στην εξεταστική επιτροή για την υπόθεση της Novartis «λέει» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.
«Πιστεύω ότι με ικανοποίηση θα δεχτούμε αν υπάρξει πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, να γίνει οποιαδήποτε επιτροπή έτσι ώστε συνολικά η υπόθεση της Novartis, η οποία κατά κοινή ομολογία είναι όχι μόνο διεθνές αλλά και μεγάλο σκάνδαλο που στην ελληνική περίπτωση έχει τις δικές του πτυχές, να εξεταστεί από τη Βουλή» δήλωσε στον Σκάι.
«Πιστεύω ότι ήταν πάρα πολύ σαφής και ο Αλέξης Τσίπρας γι’ αυτό το ζήτημα. 
Το ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα η υπόθεση του φαρμάκου πιστοποιήθηκε και μέσα από την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία που ένα μέρος της ήταν και το φάρμακο εν γένει.
Από την αρχή η τοποθέτησή μας γι’ αυτό το θέμα ήταν ότι πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, ότι δεν μιλάμε για α λα καρτ δικαιοσύνη κι ως εκ τούτου αν για πολιτικά πρόσωπα δεν προκύψουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις υπόνοιες, οι οποίες είχαν προκληθεί στους δικαστικούς και είχαν στείλει αυτήν την υπόθεση στη Βουλή, αυτό θα ήταν ευχής έργον.
Αυτή η τοποθέτηση αφορούσε όλους τους πολιτικούς και είχε γίνει επίσημα από το βήμα της Βουλής» συνέχισε ο κ. Βούτσης.
Αναφερόμενος στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, υποστήριξε: «Έγιναν φανερές τα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα οι δύο ριζικά διαφορετικές αντιλήψεις για την Ανάπτυξη.
Από τη μία αυτή της προόδου που εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ κι από την άλλη αυτή της συντήρησης που εκφράζεται από τη ΝΔ.
Υπάρχει από την πλευρά της ΝΔ μια εμμονική, σκληρά ταξική αντίληψη, την οποία ονομάζει «ανάπτυξη για όλους» ενώ ουσιαστικά πρόκειται για ανάπτυξη για τους λίγους.
Το να μην κόβονται οι συντάξεις, το να αυξάνονται οι μισθοί, το να υπάρχουν οι εγγυήσεις της εργασίας είναι παράγοντες της Ανάπτυξης.
Αντίθετα η ασυδοσία της κατάργησης και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η καθήλωση μισθών και συντάξεων είναι κάτι το απαράδεκτο και ηθικά ως προς την κουλτούρα της εργασίας και την τσέπη του καθενός αλλά πιστεύω ότι είναι και αντιαναπτυξιακό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης