Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Έχουμε δικό μας πετρέλαιο, δεν χρειαζόμαστε της Σαουδικής Αραβίας

Trump: Έχουμε δικό μας πετρέλαιο, δεν χρειαζόμαστε της Σαουδικής Αραβίας
Ενεργειακά ανεξάρτητες οι ΗΠΑ κατά τον Αμερικανό πρόεδρο
Η επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco έχει προκαλέσει κρίση διεθνώς, με τις τιμές του πετρελαίου να σημειώνουν ανοδικό ράλι.
Ο πρόεδρος Trump σήμερα (16/9) το πρωί, με ανάρτησή του στο twitter προσπάθησε να καθησυχάσει τις αγορές ότι οι ΗΠΑ είναι ενεργειακά ανεξάρτητες και δεν χρειάζονται αργό πετρέλαιο από την Μέση Ανατολή.
"Είμαστε τόσο καλά με την ενέργεια τα τελευταία χρόνια. Είμαστε εξαγωγέας ενέργειας και νούμερο ένα παραγωγός στον κόσμο. Θα βοηθήσουμε τους συμμάχους μας", ανέφερε, επαινώντας τον εαυτό του.
Image
Βέβαια αυτό που εξάγεται από το tweet είναι ότι ο Trump εμφανίζεται απειλητικός απέναντι στο Ιράν, το οποίο και έχει κατηγορήσει, θέλοντας παράλληλα να τονίσει ότι οι προμήθειες ενέργειας των ΗΠΑ δεν απειλούνται.
Ο Trump έχει μια άποψη για τις πολιτικές του που συμβάλλουν στην ενίσχυση της αμερικανικής ενεργειακής βιομηχανίας. Οι δημοκράτες, ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν αγκαλιάσει το «πράσινο νέο συμβόλαιο» της AOC και είναι πολύ πιο εχθρικοί απέναντι στην ενεργειακή βιομηχανία των ΗΠΑ. Μεταξύ των υποψηφίων των δημοκρατικών, η Elizabeth Warren έχει υποσχεθεί να τερματίσει τη γεώτρηση σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ την πρώτη της ημέρα ως πρόεδρος (εφόσον βέβαια εκλεγεί), κάτι που θα βλάψει ανεπανόρθωτα την αμερικανική ενεργειακή βιομηχανία και θα σκοτώσει κάθε ελπίδα για συνεχή ενεργειακή ανεξαρτησία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης