Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Το αναπτυξιακό μοντέλο της ΝΔ προβλέπει συρρίκνωση εργασίας και μισθών - Δεν μας πάει στην επόμενη ημέρα

Αχτσιόγλου: Το αναπτυξιακό μοντέλο της ΝΔ προβλέπει συρρίκνωση εργασίας και μισθών - Δεν μας πάει στην επόμενη ημέρα
Τεράστιο το σκάνδαλο της Novartis, έχει κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι το αναπτυξιακό μοντέλο της ΝΔ προβλέπει συρρίκνωση της εργασίας και των μισθών και κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα διατύπωσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
«Δεν είναι αυτό το μοντέλο ανάπτυξης που θα μας πάει στην επόμενη μέρα, είναι ένα μοντέλο το οποίο το είχαμε γνωρίσει πριν το 2010, δεν ήταν επιτυχημένο και μας οδήγησε στη χρεοκοπία και στην κρίση.
Για εμάς η δίκαιη ανάπτυξη προϋποθέτει τη στήριξη της εργασίας.
Αντιθέτως, με τη ΝΔ έχουμε υποβάθμιση συνολικά των εργασιακών δικαιωμάτων και του μηχανισμού για την αύξηση των μισθών, δηλαδή των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Αυτά περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
Υπάρχει όμως και ένα άλλο πολύ μεγάλο πρόβλημα, πέρα από τα εργασιακά.
Οι φωτογραφικές ρυθμίσεις επιδοτήσεων, επιχορηγήσεων πολύ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει ένα αναπτυξιακό μοντέλο κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα.Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν βήματα χωρίς βέβαια να λυθούν όλα τα προβλήματα.
«Είχαμε μείωση της ανεργίας 10 ποσοστιαίες μονάδες στη δική μας θητεία.
Το ΣΕΠΕ έκανε δουλειά, μειώθηκε η αδήλωτη εργασία κατά περίπου 10 μονάδες και ξεκίνησαν να μπαίνουν κάποιοι κανόνες κυρίως στα ωράρια.
Η ΝΔ είναι στον ακριβώς αντίθετο δρόμο στα εργασιακά.
Ο κ. Βρούτσης καταργεί ό,τι νομοθετήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να προεξαγγέλλει ότι θα καταργήσει τον κανόνα για τη δήλωση των υπερωριών, είναι πάρα πολύ μεγάλο λάθος» υποστήριξε η κα.Αχτσιόγλου.
Ερωτηθείσα για την υπόθεση της Novartis, η κα.Αχτσιόγλου είπε ότι «είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο, έχει κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο και συνδέεται με τη διαχείριση πολιτικών προσώπων, ανεξαρτήτως αν μιλάμε για το αδίκημα της δωροδοκίας ή το αδίκημα της απιστίας, αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης».
«Έχουμε τεράστιο κόστος για το ελληνικό δημόσιο, είναι δεδομένη η υπερτιμολόγηση των φαρμάκων που γινόταν για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Η υπερτιμολόγηση αυτή δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα, διότι η τιμή των φαρμάκων στην Ελλάδα είναι τιμή αναφοράς και για άλλες χώρες, άρα οδηγούσε σε ένα μεγιστοποιημένο κέρδος για τη Novartis.
Υπήρχαν πολύ συγκεκριμένες προενημερώσεις, προκειμένου να μπορεί να κάνει κινήσεις η εταιρεία για να έχει τη λιγότερη απώλεια στην περίοδο του PSI.
Όλα αυτά είναι δεδομένα και υπάρχουν και σε εισαγγελικό πόρισμα.
Άρα, μιλάμε για ένα τεράστιο σκάνδαλο του οποίου όλες οι προεκτάσεις διερευνώνται από τη δικαιοσύνη.
Εμείς αναδείξαμε την υπόθεση και την πήγαμε στη δικαιοσύνη» ανέφερε η κα.Αχτσιόγλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης