Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης (υπ. Επικρατείας): Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία – Θα καταργηθούν σταδιακά όλοι οι άδικοι φόροι του ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Γεραπετρίτης (υπ. Επικρατείας): Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία – Θα καταργηθούν σταδιακά όλοι οι άδικοι φόροι του ΣΥΡΙΖΑ
Στο επόμενο εξάμηνο θα δείτε πολλά και σημαντικά πράγματα να αναπτύσσονται υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας όσον αφορά τις επενδύσεις
Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία παρείχε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος υποστήριξε ότι θα καταργηθούν σταδιακά όλοι οι άδικοι φόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και αναφερόμενος στα σενάρια περί αύξηση της στρατιωτικής θητείας ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος εξήγγειλε ότι σταδιακά θα καταργηθούν όλοι οι άδικοι φόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μας αρέσει να μιλούμε με βάση τα τεχνικά δεδομένα, όχι με αερολογίες.
Υπάρχει η δημόσια δέσμευση πρωθυπουργού, ο οποίος έθεσε χρονοδιάγραμμα ενός έτους με δράσεις περιορισμού της φορολογίας, και υπάρχει το φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει αρχές Οκτωβρίου.
Όλα θα περιοριστούν και θα καταργηθούν» τόνισε ο κ.Γεραπετρίτης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και στον εξορθολογισμό των 120 δόσεων, ενώ όσον αφορά την προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων, τόνισε ότι «θα περιοριστεί, δεν μπορεί να καταργηθεί, πάντα ίσχυε».
«Έχει πάρει μπρος το κομμάτι της εργασίας.
Αντίθετα σε οποιεσδήποτε προβλέψεις έχουμε σοβαρή ανάκαμψη του ρυθμού απασχόλησης.
Έχουμε τη μεγάλη ανακοίνωση της Pfizer για τη Θεσσαλονίκη  ότι θα εγκαταστήσει ένα σημαντικό πάρκο καινοτομίας κα τεχνολογίας.
Το Ελληνικό απελευθερώθηκε και ως το τέλος του έτους, αρχές  του επόμενου θα δούμε απτά έργα, έχουμε σειρά επενδύσεων, που θα αναπτυχθούν στα επιχειρηματικά και βιομηχανικά πάρκα.
Στο αναπτυξιακό σχέδιο δίνονται σημαντικά κίνητρα για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων» επεσήμανε ο κ.Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι ήδη αρκετοί επενδυτές έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον, λόγω της απλοποίησης των διαδικασιών.
«Στο επόμενο εξάμηνο θα δείτε πολλά και σημαντικά πράγματα να αναπτύσσονται», υπογράμμισε ο κ.Γεραπετρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις αλλαγές που επέρχονται στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό.
«Στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ήδη εκ του γεγονότος ότι μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής από 28% σε 24% και με όλες τις παρεμβάσεις που γίνονται στα εργασιακά, αλλάζει το κλίμα.
Ειδικά για τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης θα υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη μείωση κατά 5 μονάδες της ασφαλιστικής επιβάρυνσης, άρα και το ασφαλιστικό μπαίνει σε μια τροχιά.
Υπάρχει μεγάλη ώθηση σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.     
Ο ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος είχε 5.000 ετήσιο εισόδημα πλήρωνε 1.100 ευρώ και επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές και τώρα θα δίνει 450 ευρώ» υποστήριξε ο κ.Γεραπετρίτης, ο οποίος σχετικά με τα πλεονάσματα, τόνισε ότι αυτά «στραγγάλισαν την οικονομία».
«Για καμένη γη και λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν θα μιλούσα ποτέ.
Υπάρχει μια συνέχεια στο κράτος και μια προσπάθεια να πηγαίνουμε τη χώρα λίγο πιο μπροστά.
Η προηγούμενη διακυβέρνηση σε ορισμένες περιπτώσεις επιβάρυνε σημαντικά τα δημόσια οικονομικά και τη διεθνή θέση της χώρας.
Από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα περίφημα πλεονάσματα και υπερπλεονάσματα που παρήγαγε η κυβέρνησή του.
Συνιστούν την ομολογία της μεγαλύτερης κυβερνητικής αποτυχίας που θα μπορούσε να υπάρξει.
Όταν ο στόχος είναι 1% και 1,5% και παράγεις πλεόνασμα 3% (2015-2016), ή όταν έχει για το 2018 – 2019 υποχρέωση 3,5% και παράγεις 4,5%, προσέξτε τι συμβαίνει:
Έχει στραγγαλίσει την οικονομία, διότι αυτό το επιπλέον παράγεται από υπερφορολόγηση και από υπερβολικές εισφορές που σημαίνει ότι δεν έχει μελετήσει για να  μπορέσεις να έρθεις ίσα βάρκα ίσα πανιά.
Μας μέμφεται ο κ. Τσίπρας ότι δεν προωθούμε ταχύτατα το κομμάτι που έχει να κάνει με το αίτημα για την αναπροσαρμογή των δημοσιονομικών πλεονασμάτων.
Μα, όταν εμείς οι ίδιοι αυτοπεριοριστήκαμε λάθος, έχουμε παραγάγει υπερπλεονάσματα, τι διαπραγματευτική δυνατότητα έχεις, να έρθεις και να πεις ότι ‘ξέρετε, αυτά στραγγαλίζουν την οικονομία μας’;» διερωτήθηκε ο κ.Γεραπετρίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης