Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Στα 10 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο – Πέφτει η ένταση του ανέμου

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Στα 10 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο – Πέφτει η ένταση του ανέμου
Έχει εκκενωθεί το χωριό Κερί
Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο έφτασε ακόμα και τα 10 χιλιόμετρα.
Η πυρκαγιά κατέκαψε ένα πανέμορφο πευκοδάσος μεταξύ των χωριών Αγαλά και Κεριού, το οποίο και εκκενώθηκε με τους κατοίκους να έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου.
Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δηλώνουν αισιόδοξες καθώς έχει μειωθεί αισθητά η ένταση των ανέμων.
Οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μερικά σπίτια με ζημιές, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη καταστροφή έχει επέλθει στο φυσικό περιβάλλον καθώς έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα.
Στο Κερί έχει στηθεί από χθες Κυριακή 15/9 συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.
Δεν κινδυνεύουν τα σπίτια του χωριού ενώ τεράστια πυροσβεστική δύναμη έχει περικυκλώσει το χωριό ώστε να το προστατέψει.
Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 45 οχήματα με 120 πυροσβέστες όπου έχουν έρθει από όλα τα μέρη της Ελλάδας ώστε να συνδράμουν το έργο των Ζακυνθινών πυροσβεστών, που δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως την ημέρας άρχισαν ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης